PORTERSTEK !

Inneholder produktplassering !

TRYKKOKEREN MED SLOWCOOKING-FUNKSJON 
"La Crock-Pot hjelpe deg med matlagingen, selv når du har dårlig tid. 
Crock-Pot Express kan lage mat opptil 70% raskere enn tradisjonell tilberedning, slik at du kan bruke mindre tid på kjøkkenet og mer tid med familien"
Står det i introduksjonen på denne nye utgaven, som jeg har fått fra ⇾ Acreto.


Crock-Pot Express Multi-cooker blir lansert i Norge i løpet av oktober.
Les mer om produktet på hjemmesiden til ⇾ Crock-Pot Norge.


RASKT ELLER LANGSOMT 
Jeg har tidligere lagt ut 45 oppskrifter på retter tilberedt i Crock-Pot.
Disse oppskriftene kan man også bruke i denne nye utgaven av Crock-Pot.
Når du bruker funksjonen SLOW COOK, fungerer den som en vanlig Crock-Pot.
Innerkjelen er på 5,7 liter.


Crock-Pot®Express leveres også med trykkoker og dampfunksjon.
Du kan velge mellom åtte forhåndsinnstilte funksjoner og oppnå samme gode smak som ved langtidstilberedning, på under én time. Trykkokeren har en temperatur på 115 grader
.

Noe som også er nytt -og veldig praktisk er :
Knappen DELAY TIMER (Forsinkelsestimer) er en funksjon for forsinket start og brukes til å angi et senere starttidspunkt for tilberedningen.

Multi-Cookeren har også STEKEFUNSKJON/Sauté, som gjør at du kan brune ingrediensene rett i kjelen før du setter den på ønsket innstilling.



Porterstek er svensk tradisjonsmat.
Det er en grytestek, som blir kokt i mørkt øl, kjøttkraft og krydder.
Stekekraften blir det kjempegod saus av.
Kan den kokes så kan den vel også legges i trykkokeren.


Porterstek kan også tilberedes i en gryte på komfyren eller langtidskokes i en 'vanlig' Crock-Pot eller på funksjonen SLOW COOK i Crock-Pot® Express Multi-Cooker ♫ 
Se oppskrift legger ned i innlegget !

Porterstek i trykkoker 
Navnet kommer av ølet, som brukes i retten : Porter øl 🍺

Porter er en form for mørkt overgjæret øl, med opphav i London.
Øltypen slo gjennom tidlig på 1700-tallet, men det var ikke før ca. 1820 at ølet fikk den formen det har i dag. Porter var enklere og billigere å brygge enn andre øl på den tiden, og det førte til fremveksten av store relativt industrialiserte bryggerier.




Porterstek
  • 2 kg surret oksestek
  • 2 ss olje
  • 3 dl porter øl i Crock-Pot, 5 dl i vanlig kjele
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl konsentrert solbærsaft
  • 1 kjøttbuljongterning eller 1 beger kjøttfond
  • 10 stk svarte pepperkorn
  • 10 stk enebær
  • 2 fedd hvitløk, finhakket, presset eller revet
  • 1 løk, hakket
  • En neve frisk timian
Tilbehør
  • Kokte poteter
  • Gulrøtter, kokt sammen med potetene
  • Blomkål, kokt helt i lettsaltet kokende vann i 15 minutter
  • Asparges, kokes i lettsaltet vann i 3-4 minutter
  • Tyttebær
  • Potetgull
  • Saus *
Sånn gjør du:
  1. Forbered ingrediensene, så alt er klart.
  2. Ta av lokket på kjelen og sett på funksjonen BROWN/Sauté. Trykk på START knappen. Når den varmes opp, det tar 5 minutter, lyser HEAT på skjermen. Når den er varm begynner tiden å telle ned. Den står på 30 minutter, men det har ingen betydning da du skal skifte program etterpå.
  3. Tilsett olje.
  4. Brun steken raskt på alle sider. Bruk redskap av tre eller plast, så du ikke ødelegger non-stick belegget i kjelen. Når steken er ferdig brunet trykker du på STOPP knappen.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene. 
  6. Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
  7. Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 50 minutter. Først varmes den opp, det tar 10 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
  8. La enheten naturlig slippe ut trykket i 15 minutter etter tilberedningen. Trykkokeren går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 15 minutter. Trykk STOPP -etter 15 minutter. Slipp forsiktig ut eventuelt gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
  9. Ta steken opp av kjelen og la steken få hvile, innpakket i folie i 15-20 minutter før du skjærer den opp i skiver.
  10. Sil kraften og lag sausen.
  11. Server portersteken sammen med stekte eller kokte poteter, grønnsaker og den gode sausen.
Saus
  • 8 dl kjøttkraft fra steken
  • 3 dl fløte
  • 5 ss hvetemel
  • 4 ss smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Sil kraften fra steken. 
  2. Smelt smør, tilsett mel og rør til alt er godt blandet.
  3. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  4. Tilsett fløte og la sausen småkoke i 10 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper.
Tilberedning i Crock-Pot / Slow Cook
  1. Brun steken på alle raskt i en varm stekepanne med smør og olje. Det er ikke nødvendig å brune den på forhånd, men jeg synes det gir bedre smak.
  2. Legg steken over i Crock-Pot kjelen.
  3. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  4. Kokes på LOW i 8 timer (Innstilling SLOW COOK på Crock-Pot® Express Multi-Cooker, IKKE lukk trykkventilen.
  5. Når den er ferdig kokt, tar du den opp og lar den få hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i skiver.
  6. Sil kraften og lag sausen.
Tilberedning i vanlig gryte
  1. Brun steken på alle raskt i en varm stekepanne med smør og olje
  2. Legg steken i en kjele, som ikke er for stor, den kan gjerne være høy men ikke for vid.
  3. Tilsett alle ingrediensene.
  4. La steken småkoke i 2,5 time, under lokk til den viser 75 grader.
  5. Snu steken av og til hvis ikke kraften dekker kjøttet helt.
  6. Når den er ferdig stekt, tar du den opp og lar den få hvile i minst 20 minutter før du skjærer den opp i skiver.
  7. Sil kraften og bruk den til basis for saus.
Ingredienser til porterstek ♫
Trykk på BROWN + START, la trykkokeren varmes opp  ♫

Brun steken i olje  ♫
Tilsett de øvrige ingrediensene ♫
Sett på lokket og skyv trykkventilen til lukket ♫
Trykk på MEAT/STEW og  still inn klokken til 50 minnutter  ♫
På funksjonen MEAT/STEW står trykkokeren på HIGH, 30 minutter gjenstår  ♫
Forbereder tilbehør ♫
Den går automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken ♫
Slipp ut gjenværende luft etter 15 minutter ♫
Ferdig kokt ♫
Sil sausen ♫
Det ble 10 dl kraft ♫
Kok saus ♫
Spis & Nyt ♫


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF