Du kan bruke ferdig biffkjøtt i strimler, det er ett billigere alternativ.
Selv foretrekker jeg å dele opp kjøttet selv da pakken med biffstrimler ofte inneholder mye sener og slintrer, men jeg er i overkant hysterisk når det gjelder bra kvalitet på råvarene.
Selv foretrekker jeg å dele opp kjøttet selv da pakken med biffstrimler ofte inneholder mye sener og slintrer, men jeg er i overkant hysterisk når det gjelder bra kvalitet på råvarene.
Jeg steker biffen i AirFryer og deler kjøttet i strimler etter det er stekt.
Da blir ikke biffen overstekt, men perfekt 🌿
Har du ikke kjøpt AirFryer enda så kan det anbefales !
Du trenger ikke kjøpe en dyr & fancy' en.
Min kjøpte jeg på Europris for kr. 475,- for mange år siden -og det funker helt greit enda.
Sprayflaske til olje !
Noe så praktisk ! Den fikk jeg av datteren til jul 💛💚
Kjekt når man skal ha bittelitt olje på salat, på toppen av suppetallerken, i AirFryeren...
I denne oppskriften bruker jeg ' Mama – Ris Vermicelli Fullkorn'
De inneholder 60% fullkornsris, 20% hvit ris, 15% riskli og 5% tapiokastivelse.
Det høres vel litt sunt ut ?
Finhakk chili og press saften ut av lime frukten. Vask hendene med lime, så slipper du 'chiliøye'.
Det er vondt det ! Har du prøvd og tørke deg i øynene etter du har hakket chili ? 😭
Knallgod, smaksrik biffmiddag 🌿
Til 4 porsjoner trenger du:
- 600 g indrefilet av storfe
- Rapsolje
- 150 g fullkorn risnudler
- 1 dl soyasaus
- 1 ss oystersaus
- 2 ts sesamolje
- Saften av 1 lime
- 1 rød chili, finhakket
- 2 gulrøtter
- 1 rød paprika
- 100-200 g brokkolini
- 1 rødløk
- Bladpersille
- La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker det.
- Bland soyasausen med oystersaus, sesamolje, limesaft og chili. Sett den til side.
- Tilberede fullkornsnudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet.
- Stek biffen i AirFryer eller stekepanne.
- Del paprika, brokkolini og rødløk i passende biter, og skrell og del gulrot i ganske tynne skiver.
- Stek grønnsakene i en varm panne med litt olje i ca. 10 minutter.
- Hell over sausen og bland inn risnudlene.
- La det surre på svak varme til kjøttet er klart til servering.
- Fordel nudler & grønnsaker på tallerkener og legg på kjøttet.
- Dryss over hakket bladpersille eller andre urter, hvis du ønsker det.
Steking av biff i AirFryer
Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet og det er store forskjeller på de forskjellige typene av airfryere, så dette er ikke fasiten altså !
- Pensle biffen med olje på begge sider og krydre kjøttet med salt og pepper
- Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
- Legg kjøttet i kurven og stek det på 180°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 7 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram. Ikke legg i for mye kjøtt, det nå være litt luft imellom biffene.
- La kjøttet hvile 5-10 minutter før du deler den i skiver.
I stekepanne
- Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med salt og pepper.
- Stek kjøttet i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- La biffen hvile i 5-10 minutter før du deler den i skiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar