Biff i AirFryer med risnudler & grønnsaker !


Du kan bruke ferdig biffkjøtt i strimler, det er ett billigere alternativ.
Selv foretrekker jeg å dele opp kjøttet selv da pakken med biffstrimler ofte inneholder mye sener og slintrer, men jeg er i overkant hysterisk når det gjelder bra kvalitet på råvarene.

Jeg steker biffen i AirFryer og deler kjøttet i strimler etter det er stekt.
Da blir ikke biffen overstekt, men perfekt 🌿


Har du ikke kjøpt AirFryer enda så kan det anbefales !
Du trenger ikke kjøpe en dyr & fancy' en. 
Min kjøpte jeg på Europris for kr. 475,- for mange år siden -og det funker helt greit enda. 

Sprayflaske til olje !
Noe så praktisk ! Den fikk jeg av datteren til jul 💛💚
Kjekt når man skal ha bittelitt olje på salat, på toppen av suppetallerken, i AirFryeren... 

I denne oppskriften bruker jeg ' Mama – Ris Vermicelli Fullkorn'
De inneholder 60% fullkornsris, 20% hvit ris, 15% riskli og 5% tapiokastivelse.
Det høres vel litt sunt ut ? 

Så vil jeg minne deg på unngå 'chiliøye' trikset.
Finhakk chili og press saften ut av lime frukten. Vask hendene med lime, så slipper du 'chiliøye'.
Det er vondt det ! Har du prøvd og tørke deg i øynene etter du har hakket chili ? 😭

Knallgod, smaksrik biffmiddag 🌿


Til 4 porsjoner trenger du:
  • 600 g indrefilet av storfe
  • Rapsolje
  • 150 g fullkorn risnudler
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss oystersaus
  • 2 ts sesamolje
  • Saften av 1 lime
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 100-200 g brokkolini
  • 1 rødløk
  • Bladpersille 
Sånn gjør du:
  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker det.
  2. Bland soyasausen med oystersaus, sesamolje, limesaft og chili. Sett den til side.
  3. Tilberede fullkornsnudler etter anvisning på pakken. Sil av vannet. 
  4. Stek biffen i  AirFryer eller stekepanne. 
  5. Del paprika, brokkolini og rødløk i passende biter, og skrell og del gulrot i ganske tynne skiver.
  6. Stek grønnsakene i en varm panne med litt olje i ca. 10 minutter.
  7. Hell over sausen og bland inn risnudlene.
  8. La det surre på svak varme til kjøttet er klart til servering. 
  9. Fordel nudler & grønnsaker på tallerkener og legg på kjøttet. 
  10. Dryss over hakket bladpersille eller andre urter, hvis du ønsker det.
Steking av biff i AirFryer
Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet og det er store forskjeller på de forskjellige typene av airfryere, så dette er ikke fasiten altså !
  1. Pensle biffen med olje på begge sider og krydre kjøttet med salt og pepper
  2. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
  3. Legg kjøttet i kurven og stek det på 180°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 7 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram. Ikke legg i for mye kjøtt, det nå være litt luft imellom biffene.
  4. La kjøttet hvile 5-10 minutter før du deler den i skiver.
I stekepanne
  1. Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med salt og pepper.
  2. Stek kjøttet i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
  3. La biffen hvile i 5-10 minutter før du deler den i skiver.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF