Kjøtt & kålsuppe !


Her får du oppskriften på en real porsjon suppe med karbonadedeig og masse kål 🍃
- både blomkål og hodekål 🍃 Og, som, alltid - store porsjoner. 

Frys ned restene i små porsjoner, så har du god lunch eller middag på travle dager🌿

Retten inneholder lite karbohydrater og kan fint spises av dem, som spiser under 100 gram
karbo i løpet av ett døgn. Lavkarbo blir ofte forbundet med 'slankediett', men også dem, som har diabetes bør holde igjen på karbohydratene og det skader ikke noen og spise litt mindre av raske karbohydrater. 


Jeg koker suppen i en Crock-pot/slowcooker, men du kan fint bruke en vanlig kjele.
Jeg steker karbonadedeig og løk i en stekepanne, så ikke innerkjelen blir varm og tilbereder retten klar til koking på kvelden. Setter innerkjelen i kjøleskapet natten over. Før jeg drar på jobb på morgenen setter jeg innerkjelen i Crock-Pot elementet, innstilling LOW 8 timer.

Server suppen med nystekte rundstykker !
Glutenfri proteinrundstykker finner du oppskrift på 👉 her
Oppskrift på lavkarbo rundstykker finner du 👉 her

God, sunn og billig middag 🌿🍅


Du trenger til 6-8 porsjoner: 
  • Ca. 2 fedd hvitløk, presset eller revet
  • 1 stk gul løk, finhakket
  • 800 g karbonadedeig
  • Rapsolje
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 stk blomkål
  • 500-600g hodekål 
  • 10 dl kjøttkraft i slowcooker, 12-15 dl i vanlig kjele.
Sånn gjør du:
  1. Finhakk løk og press eller riv hvitløk.
  2. Del blomkålen i små buketter, kål i strimler.
  3. Stek løk og hvitløk i litt olje på middel varme til den er myk. Hell løken over i en crock-pot kjele eller vanlig kjele.
  4. Stek karbonadedeigen i to omganger og legg den over i kjelen.
  5. I kjelen tilsetter du også tørket krydder, tomatpuré, blomkål, hodekål og kjøttkraft (vann og 2 beger kjøttfond). 
  6. Bland alt godt sammen. 
  7. Kok på LOW i 8 timer i en clowcooker/crock-pot eller to timer i vanlig kjele.








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF