- eller lavkarbo rundstykker, oppskrift 👉 her
Nydelig vær i dag, selv om det blåste litt 💙
Det ble en fin formiddag ute på isen og langs Mjøsa.
Vi gikk tur-retur fra Hamar brygge til Domkirkeodden, sammen med mange andre mennesker.
Det var nesten kø på 'mjøsisen' i dag !
Hamar kommune har tatt flere prøveboringer av isen og kjørt opp ei løype der isen har en tykkelse på mellom 10 og 16 cm. Vi oppfordrer dere, som vil ut på isen, til å benytte oppkjørt løype! Det er avdekket stor variasjon i istykkelsen på Mjøsa. Rundt Geiteryggen (spissen på Domkirkeodden) er isen stedvis kun 2- 4 cm tykk, og vi fraråder på det sterkeste å bevege seg i dette området !Da kan vi spise lunch (- og majones) med god samvittighet.
Jeg synes det er ganske så digg' å hive innpå godsakene i hjertesalat, sammen med litt frisk dill og lodderogn 💚 Perfekt lavkabo måltid, for dem, som følger den dietten.
Når du skal lage majonesen er viktig at alle ingrediensen har samme temperatur, så la egg, sennep, eddik, sitron og olje stå i romtemperatur i ett par timer, før du lager majonesen 🍋
Holdbarhet på egg
Ifølge datostemplingen har egg en holdbarhet på 28 dager, noe som skyldes et europeisk regelverk. Norske egg holder seg imidlertid friske og like gode mye lengre enn det datostemplingen tilsier.
Eggets innhold skrumper litt inn når det blir gammelt, derfor burde du bruke egg, som ikke har gått ut på dato når du skal lage majones. Det gjelder også hvis du skal stivpiske eggehviten, men til matlagning og baking kan eggene brukes i flere uker etter datostemplingen hvis de har blitt oppbevart under 12 grader.
Skal du lage sukkerbrød av 'gamle' egg bør du bruke ett ekstra egg.
Ifølge datostemplingen har egg en holdbarhet på 28 dager, noe som skyldes et europeisk regelverk. Norske egg holder seg imidlertid friske og like gode mye lengre enn det datostemplingen tilsier.
Eggets innhold skrumper litt inn når det blir gammelt, derfor burde du bruke egg, som ikke har gått ut på dato når du skal lage majones. Det gjelder også hvis du skal stivpiske eggehviten, men til matlagning og baking kan eggene brukes i flere uker etter datostemplingen hvis de har blitt oppbevart under 12 grader.
Skal du lage sukkerbrød av 'gamle' egg bør du bruke ett ekstra egg.
Du trenger:
- 1 kg reker med skall
- 2 stk eggeplommer
- 2 ts sennep
- 2 ts eddik
- 2 dl rapsolje
- 1 ts sitronsaft
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts pepper
- (Frisk dill)
- (Lodderogn)
- La egg, sennep, eddik, sitron og olje stå i romtemperatur en time eller to.
- Skrell reker og oppbevar dem i kjøleskapet.
- Skill eggeplommene fra hviten.
- Tilsett eggeplommer, sennep, sitron, eddik, salt og pepper i en smal beholder.
- Hell over oljen.
- Plasser stavmikseren i bunn, start og trekk den langsomt opp, gjenta til den får riktig konsistens.
- Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft, hvis nødvendig.
- Bland inn reker.
- Spis & Nyt på godt brød eller i salatblader, gjerne med litt frisk dill og lodderogn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar