Den tomatbaserte kjøttsausen blir bedre og bedre jo lenger den koker.
Jeg koker den i en Crock-Pot/slowcooker. Forbereder gryta klar til koking kvelden før og setter den på 'kok' før jeg drar på jobb. Da gjenstår det å koke spaghetti før middagen er klar til servering. Du kan selvsagt koke retten i en vanlig kjele.
Jeg lager kjøttdeigsausen med karbonadedeig, som inneholder 5% fett i stedet for kjøttdeig av storfe, som inneholder 14% fett. Du kan selvsagt bruke kjøttdeig av svin eller kylling. Det er godt det også, men det blir en helt annen rett.
I denne oppskriften bruker jeg Sopps spaghetti Fullkorn & Fiber 🍝
Lev Godt Spaghetti inneholder kun 55% fullkorn, så det er ikke den sunneste pastaen på markedet.
Videre inneholder den per 100gram : 350kcal, 14g protein, 7g fiber, 3g sukker, 2g fett 💛
Kanel og sukker setter en god, varmende smak på kjøttsausen 🍅 God middag 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600 g karbonadedeig
- 1 stk løk
- 1 ss revet hvitløk
- Stekesmør
- 140 g tomatpuré
- 400 g hermetisk tomat, gjerne med oregano og basilikum
- 2 dl vann
- 1 stk knust kjøttbuljongterning
- 2 ts basilikum
- 2 ts oregano
- 1 ts brunt sukker / sukrin gold
- 1 ts kanel
- Salt
- Pepper
- Revet ost
- Kethup
Sånn gjør du:
- Skrell og hakk løk og press eller riv hvitløk.
- Stek karbonadedeigen og legg den over i en kjele eller i en Crock-Pot/slowcooker.
- Stek løk og hvitløk til den er gyllen. Hell det over i kjelen med karbonadedeig.
- Tilsett tomatpuré, tomater, vann, kjøttbuljongterning, krydder og sukker.
- La kjøttsausen småkoke under lokk i 20 til 60 minutter -eller kok den på LOW i en slowcooker i 7-8 timer.
- Smak til med salt og pepper -og eventuelt mer krydder.
- Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
- Topp gjerne retten med revet ost, jeg brukte revet mozzarella & cheddar og eventuelt ketchup.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar