Wok er egentlig navnet på en tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur steker/ wokker proteiner, grønnsaker, nudler eller hva man måtte ønske.
Men, en vanlig stekepanne, som tåler høy varme fungerer helt greit !
Men, en vanlig stekepanne, som tåler høy varme fungerer helt greit !
Enkel, rask og lettlaget middagsrett med masse smak 🍅🌿
Denne wok-utgaven er med kylling, brokkolini, paprika og nudler i en soyabasert saus, samt toppet med Sriracha chilisaus 🌿
Du trenger til 2-3 porsjoner:
- 400g kylling i strimler
- Woksaus *
- 150 g nudler, gjerne av fullkorn
- 100 g brokkolini
- 1 stk paprika i biter
- Sesamfrø
- Koriander
- Lime
- Sriacha chilisaus
Woksaus
- 1 dl soyasaus
- 2 ss flytende honning eller SukrinSirup gold *
- 2 ts revet/presset hvitløk
- 1 ss ingefær
- 1 ss sesamolje
Sånn gjør du:
- Lag woksaus : Bland sammen soyasaus og honning/sirup. Riv hvitløk, finhakk ingefær og bland det inn i soyasausen, sammen med sesamolje.
- Del brokkolini, stilken skal også med og paprika i passende biter.
- Kok nudler, som anvist på pakken og sil godt av vannet.
- Del kyllingfilet i strimler og brun dem raskt i en stekepanne.
- Tilsett grønnsakene og la det surre litt.
- Hell over sausen og de kokte nudlene
- Bland alt godt sammen. La det surre til retten er skikkelig varm.
- Serveres rykende varm med ett dryss sesamfrø, hakket koriander og noen dråper Sriacha chilisaus. Chilisausen kan droppes hvis du vil ha retten litt mildere.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar