Kyllingwok med brokkolini og nudler


Wok er egentlig navnet på en tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur steker/ wokker proteiner, grønnsaker, nudler eller hva man måtte ønske.
Men, en vanlig stekepanne, som tåler høy varme fungerer helt greit !

Enkel, rask og lettlaget middagsrett med masse smak 🍅🌿
Denne wok-utgaven er med kylling, brokkolini, paprika og nudler i en soyabasert saus, samt toppet med Sriracha chilisaus 🌿

Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Sriracha er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.


Du trenger til 2-3 porsjoner:
  • 400g kylling i strimler
  • Woksaus *
  • 150 g nudler, gjerne av fullkorn
  • 100 g brokkolini 
  • 1 stk paprika i biter
  • Sesamfrø
  • Koriander
  • Lime
  • Sriacha chilisaus
Woksaus
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss flytende honning eller SukrinSirup gold *
  • 2 ts revet/presset hvitløk
  • 1 ss ingefær
  • 1 ss sesamolje
Sånn gjør du:
  1. Lag woksaus : Bland sammen soyasaus og honning/sirup. Riv hvitløk, finhakk ingefær og bland det inn i soyasausen, sammen med sesamolje.
  2. Del brokkolini, stilken skal også med og paprika i passende biter. 
  3. Kok nudler, som anvist på pakken og sil godt av vannet.
  4. Del kyllingfilet i strimler og brun dem raskt i en stekepanne.
  5. Tilsett grønnsakene og la det surre litt.
  6. Hell over sausen og de kokte nudlene
  7. Bland alt godt sammen. La det surre til retten er skikkelig varm.
  8. Serveres rykende varm med ett dryss sesamfrø, hakket koriander og noen dråper Sriacha chilisaus. Chilisausen kan droppes hvis du vil ha retten litt mildere. 
* SukrinSirup gold er en sirup som inneholder lite kalorier og er helt glutenfri. Det lave innholdet av sukkerarter gjør det svært blodsukkervennlig. Den smaker også veldig godt !





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF