Asiatisk pasta med reker & hoisinsaus


Hoisinsaus er en kinesisk tykk, mørk saus laget av røde soyabønner, sukker, hvetemel, hvitløk, eddik, chili, salt og sesamolje.
Jeg synes den er litt vel søt, så jeg tilsetter også soyasaus i retten.

Kjært barn har mange navn, kjempereker, tigerreker, kongereker - blir også blir kalt scampi ! Scampi er egentlig ett fellesord, som brukes i Norge om sjøkreps, kjempereker og hummerhaler.

I denne retten bruker jeg ferdig kokte vannameireker fra Vietnam, spaghetti med fullkorn, paprika, chili og stangselleri 🌿

- Voilà - 
Ferdig middag på få minutter ♫♪


Til 2 porsjoner trenger du:
  • 300 g kokte vannameireker eller scampi, som de ofte 'heter' i Norge.
  • 160 g fullkorn spaghetti
  • Rapsolje
  • 1/2-1 stk rødløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 stk rød paprika
  • 2 ss hoisinsaus 
  • 2 ss soyasaus
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Kok spaghetti al'dente og sil av vannet.
  2. Skrell løk, og del den skiver.
  3. Skyll og kutt stangselleri i skiver.
  4. Rens chili og finhakk den.
  5. Skjær paprika i biter.
  6. Stek rødløk, stangselleri og chili i en varm panne med olje til løken er gyllen.
  7. Ha i paprika, kokt spaghetti, soyasaus og hoisinsaus.
  8. Tilsett rekene, bland alt godt sammen og la det bli gjennomvarmt.
  9. Spis & Nyt ♫♪
Ingredienser ♫♪
Koker spaghetti og steker grønnsaker ♫♪
Bland alt godt sammen ♫♪
Spis & Nyt ♫♪

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF