Fisk og grønnsaker på menyen i dag 🐟🍋
Laks er en viktig kilde til vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer, og er derfor noe av det sunneste vi kan spise. Den inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.
Poteter, grønnsaker og laks i samme form.
Jeg brukte ferdig pesto, enkelt og greit, men lag den gjerne selv.
Du kan gjerne bruke ferdig kokte poteter i denne oppskriften, da blir steketiden kortere.
Mat blir ikke bedre og enklere enn dette!
Vel bekomme ღ
Du trenger til 4 porsjoner:
Hvis du vil lage pesto selv:
Vel bekomme ღ
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600 g laksefilet
- 6 poteter, gjerne ferdig kokte
- 1 rødløk
- 200 g frosne babygulerøtter
- 100 g frosne aspargesbønner
- 1-2 stk paprika
- 8 asparges
- 3 ss olivenolje
- 3 dl grønnsaksbuljong
- Salt
- Pepper
- 1 sitron
- Grønn pesto *
Sånn gjør du:
- Skjær opp poteter og grønnsakene i passende biter og legg dem i en ildfast form.
- Kok opp vann og tilsett en grønnsaksbuljong terning. Løs opp buljongterningen.
- Drypp over olje og hell over grønnsaksbuljongen.
- Dryss over salt og pepper.
- Stek grønnsakene i ovnen i 20-25 minutter, til potene begynner og bli møre. Bruker du kokte poteter kan du redusere tiden til 15 minutter.
- Ta formen ut av ovnen.
- Legg på asparges og laks.
- Smør på pesto på laksen og press over saften av en halv sitron.
- Stekes ytterligere i 15 minutter til laksen er gjennomstekt.
- Spis & Nyt !!
Grønnsaker ! |
Grønnsaksbuljong ! |
Legg på laks, asparges og pesto ! |
Spis & Nyt !! |
- 1 potte basilikum
- 2 ss pinjekjerner
- 50 g reven parmesan
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl olivenolje
- Kjør basilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor.
- Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
- Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar