Hjemmelaget karbonader er jo så godt da -og med soppsaus blir det ekstra snadder !
Begynn med potetene da de tar lengst tid, oppskrift på hasselbackpoteter finner du her.
Jeg brukte små nypoteter i dag. Jeg har gassovn med kun undervarme, så jeg la ett godt lag med bakepapir i bunn. Karbonadene ble laget av kjøttdeig, da det var utsolgt for karbonadedeig på `nærbutikken` her oppe. Aller best blir dem hvis du kverner høyrygg av storfe, oppskrift her.
Jeg brukte små nypoteter i dag. Jeg har gassovn med kun undervarme, så jeg la ett godt lag med bakepapir i bunn. Karbonadene ble laget av kjøttdeig, da det var utsolgt for karbonadedeig på `nærbutikken` her oppe. Aller best blir dem hvis du kverner høyrygg av storfe, oppskrift her.
Til 3 porsjoner trenger du:
KARBONADER- 600 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 1 egg
- 2 ss vann
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss soyasaus
Sånn gjør du:
SOPPSAUS
- Bland alle ingrediensene godt sammen.
- Form 6 stk karbonader.
- Stekes i godt smør, ca. 3 minutter på hver side, etterstek på svak varme noen minutter til de er gjennomstekt.
- 1/2 løk
- 200 g sopp, jeg brukte sjampinjong
- Smør og olje
- 1,5 dl kremfløte
- 2 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Skjær løk i strimler og sopp i skiver.
- Brun løk og sopp i en blanding av smør og litt olje i en stekepanne. Ta det over i en liten kjele, hvis du skal bruke samme stekepanne til karbonadene.
- Rør inn fløte og soyasaus.
- Smak til med salt og pepper.
- La soppsausen koke i et par minutter på middels varme.
Hasselbackpoteter 💕 |
Steker sopp & løk 💕 |
Tilsett fløte og soyasaus 💕 |
Steker karbonader 💕 |
Spis & Nyt 💕 |
💕 💕 💕 💕
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar