Lavkarbo 80-tall's PIZZA !


Dette er en god gammel 'slager' - litt typisk 80-tall's pizza 🍕
Lørdagspizza med kjøttdeig, løk og sopp !

I denne oppskriften har jeg testet en 'ny' utgave av lavkarbo pizzabunn 🍕
Pizzabunn laget av egg, ost og fiberhusk.
Rask og enkel bunn, som bare skal mikses sammen uten heving !
Sabla god, men sprø blir den ikke !

Dagens vin
Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2019
Ung, bløt og saftig, preg av røde bær, litt tørket frukt og vanilje, varm ettersmak med god lengde.
USA, California, Sonoma Coast
Gjæret på stål, lagret 6 mnd. på en blanding av ny og gammel eik.
3,3g sukker, litt i overkant på lavkarbo..., men utrolig god 🍷


Ja da, skikkelig snadder 🍕
Denne pizzaen holder egentlig til 6 porsjoner, veldig mektig -og veldig god 😋
Inneholder : 5% karbohydrater, 33% protein, 62% fett - Skikkelig LCHF !
Spis & Nyt ♫♪


Oppskrift til 4 solide, store porsjoner 🍕
Inneholder 843kcal, 11g karbo per porsjon

Pizzabunn
  • 3 egg
  • 220 g revet mozzarella
  • 75 g ekte cheddar, revet eller i strimler
  • 1/2 ts salt
  • 4 ss fiberhusk
  • 1/2 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Kjør egg, ost og salt i en foodprosessor.
  2. Rør inn fiberhusk og vann med en skje.
  3. Legg pizzadeigen på ett bakepapir.
  4. Pensle ett annet bakepapir med et tynt lag olje på. Legg bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot pizzadeigen. Kjevle forsiktig på bakepapiret så du får en tynn pizzabunn.
  5. Prikk hele deigen med en gaffel for å slippe at det dannes luftbobler i deigen under stekingen.
  6. Stek pizzabunnen på 225°C i 10 minutter med bakepapir under, uten pizzafyll. 
  7. Ta bunnen ut av stekeovnen og legg på pizzafyll.
Pizzafyll
  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 1 stk liten løk
  • 220 g sjampinjong
  • 180 g tomatpure
  • 1 dl vann
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ts pizzakrydder
  • 300 g revet ost
  • Basilikum / Koriander
Sånn gjør du:
  • Stek kjøttdeig og løk hver for seg og legg det over i en kjele.
  • Tilsett hermetisert sjampinjong, i skiver.
  • Ha i tomatpure, vann og krydder. La det koke i 15 minutter.
  • Avkjøles litt.
  • Legg pizzafyllet på den forstekte pizzabunnen.
  • Dryss over revet ost
  • Stekes på 225°C i 12 minutter.
  • Dryss over basilikum og/eller koriander før servering.
Steg for steg bilder 👇


Ingredienser 

Lag 'deig' til pizzabunn


Pizzabunn

Legg fyll og ost på forstekt pizzabunn

Pizza til 4-6 porsjoner 🍕 Ref, Lifesum 


Nyt kvelden 💚


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF