Enchiladas med kjøttdeig !


Enchiladas er tortillalefser fylt med kjøtt eller kylling, masse krydder og tomatsalsa, som gratineres i ovn med masse ost.

Her har jeg laget en utgave med kjøttdeig av elg, som gir en ekstra god smak på retten.
Ganske så sterk, bruk litt mindre krydder hvis du vil ha den mildere.

Jeg bruker lavkarbo tortilla, men du kan selvfølgelig bruke dem du synes er best -eller lage dem selv.

Oppskrift på tortilla finner du 👉 her -og lavkarbo utgaven finner du 👉 her 🍅


Til 8 stk trenger du:
  • 600 g kjøttdeig 
  • 1 løk
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts røkt chili
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 dl vann
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika, gjerne tyrkisk 
  • 2 vårløk
  • Revet mozzarella
  • 8 stk tortilla
  • Tomatsalsa *
Sånn gjør du:
  1. Lag først tomatsalsa. 
  2. Stek kjøttdeig og hakket løk i en blanding av olje og smør.
  3. Bland inn krydder og vann. La det surre noen minutter.
  4. Tilsett vårløk i ringer og paprika i små biter.
  5. La kjøttdeigblandingen småkoke i 5-10 minutter.
  6. Legg kjøttdeig og tomatsalsa på tortillia -og rull dem sammen.
  7. Legg dem med skjøten ned i en smurt ildfast form.
  8. Gratineres i stekeovn på 225 grader i ca.12 minutter.
🍅 Tomatsalsa
  • 400 g hermetiske tomater
  • 3 ss tomatpurè
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 ts tørket oregano
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Kok opp tomater, tomatpurè, tørket basilikum og oregano.
  2. La sausen småkoke i 15 minutter.
  3. Kjør sausen med en stavmikser.
  4. Smak til med salt og pepper.
Ingredienser

Tomatsalsa & kjøttdeigblanding

Tomatsalsa 

Tortilla 

Jeg stekte 4 stk enchiladas. 
Restene la jeg i en boks, som kan oppbevares ett par dager i kjøleskapet eller fryses.

Restene kan brukes når du vil ha rask enchiladas på en travel dag.
Kjøttdeigblandingen med tomatsalsa kan også brukes til pasta, som pizzafyll og på ostesmørbrød 🍅

Klar til steking 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF