Sriracha er en sterk chilisaus laget av solmodne chilifrukter, eddik, hvitløk, sukker og salt. Sriracha er oppkalt etter kystbyen Si Racha i Thailand.
Monster Fiber Sirup er et kaloriredusert og fiberrikt alternativ til honning og sirup.
Kan byttes ut med flytende honning, hvis du ikke teller karbo.
Spisskål er ganske så lik nykål 🌿
Den er stappfull av C vitaminer, samt K, B-vitaminet folat og kostfiber.
Spisskål inneholder kun 0,9 gram karbo per 100 gram.
Pak choy brukte jeg i 'høykarbo utgaven' av denne retten, som du finner 👉 her 🌿
Smaksrik søt, salt, sterk og syrlig lavkarbo kylling 🌿
Den trenger litt forberedelse da kyllingen skal marineres i 30 minutter eller ett par timer.
Server smaksbomben med blomkålris,
som du finner oppskrift på 👉 her,
- eller 'vanlig' kokt ris hvis du ønsker det, i stedet for lavkarbo-utgaven.
En porsjon inneholder ca. 17 g karbo og 500 kcal, inkludert blomkålris og spisskål
Du trenger til 3 porsjoner:
- 3 ss Monster FiberSirup
- 2 ss Sriracha chilisaus
- 2-3 fedd hvitløk
- 2 ss risvineddik
- 1 ss soyasaus
- 1 stk lime
- 600 g kyllinglårfilet uten bein
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- 2 vårløk
- 1 ss sesamfrø
- Lime (til garnityr)
- Spisskål *
- Blomkålris *
- Koriander
Sånn gjør du:
- Bland firbersirup, sriracha, revet eller finhakket hvitløk, risvineddik, soyasaus og saften av en lime godt sammen i en bolle, som har plass til kyllingen.
- Legg til side 4 ss av marinaden, den skal tilsettes retten etter kyllingen er brunet.
- Bland kylling godt sammen med marinaden.
- Dekk med plastfolie og mariner kyllinglårene i minst 30 minutter, men gjerne ett par timer i kjøleskapet.
- Brun kylling raskt i en varm stekepanne med olje, i to omganger. Det vil sprute litt, så vær forsiktig. Restene av marinaden, som kyllingen har ligget i skal ikke brukes.
- Legg brunet kylling over i en ildfast form.
- Hell over de 4 ss med marinade, som du har satt til side.
- Krydre med salt og pepper.
- Etterstekes i stekeovn på 180 grader varmluft i 20 minutter.
- Legg kyllingen over på ett serveringsfat.
- Sil sausen, som er i stekeformen og server den ved siden av.
- Dryss over sesamfrø, hakket vårløk, hakket koriander -og legg på noen limebåter.
- Serveres med blomkålris og dampet spisskål.
Spisskål
- 400 g spisskål
- Vann
- 3 ss meierismør
- 1 ts havsalt
- 1/2 ts pepper
Sånn gjør du:
- Del spisskålen i båter eller strimler.
- Kok opp vann, 2-3 dl, med smør, salt og pepper,
- Legg i spisskål og la det småkoke under lokk i 5 minutter.
Jeg doblet porsjonen på kylling og marinade i dag, da jeg skulle severe den til 'stor-spisere' -og serverte kyllingen med jasminris til dem, som ikke har ett lavkarbo kosthold.
Hot & Godt ! |
Kylling ! |
Stek kylling ! |
Hell over marinade ! |
Blomkålris og spisskål ! |
Saus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar