HESTON Blumenthals verdenskjente BURGER !


Heston Marc Blumenthalm født i 1966 (bra årgang der altså) er en britisk kjendis kokk. 
Han er kjent for molekylær gastronomi og eksperimenterer kontinuerlig med nye koketeknikker.

Han er innehaver av The Fat Duck, en av fem restauranter i Storbritannia som har tre Michelin stjerner. Restauranten ble kåret til nr. 1 i verdens 50 beste restauranter i 2005.
I tillegg er han eier av Dinner i London, som har to Michelin stjerner, samt to puber, som har en Michelin stjerne.
Du kan lese mer om han her, hvis du er interessert i det.

Hestonburger kjøpte jeg hos Annis pølsemakeri på Ringebu.
Det vil si jeg bestilte den på nett -og plukket den, samt noe annet digg opp på UnoX på Hamar,
når Anni kjørte sin 'ukentlige' tur fra Ringebu til Oslo.

Du kan selvsagt lage burgere selv !
Jeg lager burger av kvernet høyrygg, oppskrift 👉 her.

Hvis du i tillegg tilsetter oksebryst og okseribbe, så har du Hestonburger. 

Nylaget er alltid best 😋
Du får kjøpt nylaget Hestonburger fra Annis, på butikken i Ringebu og på Mathallen i Oslo !!
De fryste var også veldig gode, men litt mer kompakte enn når de er ferske.


Ekte Hestonburger blir servert med Heston-ost*, Heston-dressing, salat, tomat, løk og sylteagurk 🍅
* Du kan bruke vanlig cheddarost, hvis du ønsker det.

Hamburgeren blir ekstra god med myke og saftige Brioche hamburgerbrød.

Jeg bakte hamburgerbrød tidligere i dag, oppskrift finner du 👉 her. 

Som tilbehør serverte jeg sprø og smakfulle parmesan frites ♫♪


Hestonburger
Hestonburger lages med følgende sammensetting:
  • 25% oksebryst
  • 25% okseribbe
  • 50% høyrygg
På Annies Pølsemakeri bruker de tre millimeters kvern og kjøttet går gjennom kverna én gang, sammen med litt salt -og det er det !!!

Sånn gjør du:
  1. Krydre burgerne med salt og pepper.
  2. Varm opp en stekepanne på høy varme.
  3. Tilsett olje og litt smør, olje som tåler høy varme og godt smør for smakens skyld.
  4. Brun kjøttet 2 minutter på hver side, så de får god stekeskorpe. Stek dem videre på middels varme i ca. 8 minutter. De kan også stekes videre i stekeovn: Legg dem over på en ovnspanne og stek dem på 190°C varmluft i ca. 10 minutter. Tiden vil variere etter tykkelsen. Du kan gjerne bruke steketermometer. Kjøttet er medium på 65°C -og gjennomstekt ved 71°C.
Heston-dressing
  • 4 ss god ketchup
  • 2 ss grov sennep
  • 4 ss majones
Bland alt godt sammen. 
Heston bruker 1/3 av hver ingrediens, men jeg bruker litt mindre sennep.

Hestons-ost
  • 225 g Cheddar, revet
  • 1 ts Worchestershiresaus
  • 0.5 ts sennep
  • 25 g maizena
  • 0.5 ts tørrgjær
  • 1,25 dl øl, gjerne IPA
Sånn gjør du:
  1. Kok opp ølet og tilsett maizena mel. La det koke noen minutter, så du får bort smaken av mel. Det sies at maizena er smaksfri, men jeg synes det smaker mel jeg.... 
  2. Tilsett de øvrige ingrediensene.
  3. La det stå på svak varme til det smelter under omrøring.
  4. Hell den flytende blandingen i en form med bakepapir i bunn.
  5. Sett det i kjøleskapet til det stivner. Det tar en times tid.
IPA (India Pale Ale) ble opprinnelig kalt October beer, fordi det ble brygget om høsten. 
Den inneholder mer alkohol og humle enn vanlig pale ale, fordi den modnes på trefat i flere måneder.
På 1750-tallet ble ølet ble sendt til britiske soldater og sjøfolk i India.

I tillegg trenger du:
Parmesan frites
  1. Del opp potetene i strimler og legg dem i kaldt vann en time eller to.
  2. Sil av vannet og tørk dem godt på ett rent kjøkkenhåndkle.
  3. Legg potetene i en bolle og hell over olje. Bland det godt sammen. 
  4. Varm opp stekeovnen til 190°C varmluft. 
  5. Legg potetene, med olje over i en ovnspanne med bakepapir og dryss over revet parmesan, salt og pepper. 
  6. Stek på midterste rille i ovnen i 40 minutter eller til de er sprø og gylne. 
Poteter til parmesan frites
Heston-dressing !
Heston-ost !!
Heston-ost !
Parmesan frites
HESTONBURGER 
Parmesan frites
Tilbehør !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF