Brioche inneholder sukker, egg -og smør som tilsettes underveis i eltingen.
Det tar jo litt tid med gjærbakst, men du kan lage dem i god tid før servering.
De kan også fryses hvis du ikke bruker alle med en gang.
Du trenger til 8 store hamburgerbrød:
Brødene blir myke og saftige -og løfter hamburgeren til nye høyder.
Deigen kan også brukes til pølsebrød.
Ta smøret ut av kjøleskapet og del det opp i terninger i god tid, så smøret blir romtemperert.
Det tar jo litt tid med gjærbakst, men du kan lage dem i god tid før servering.
De kan også fryses hvis du ikke bruker alle med en gang.
- 600 g tipo 0 pizzamel eller hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 2 ss sukker
- 3,5 dl lettmelk
- 1 stk egg, i deigen
- 120 g smør, romtemperert i terninger
- 1 stk egg, til pensling
- 4 ss melk
- Sesamfrø
Sånn gjør du:
- Bland sammen mel, gjær, salt og sukker i en bakebolle.
- Varm opp melken til det er litt varmere enn fingervarmt, ca. 40 grader.
- Rør ut egget i melken.
- Hell melken over i bakebollen.
- Elt deigen til alt er godt samlet.
- Tilsett litt og litt av smøret mens maskinen går på ganske lav hastighet.
- Elt deigen i 15 minutter.
- Legg over ett rent kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving i 45-60 minutter.
- Kna deigen godt sammen på et lett melet bakebord.
- Del deigen i 8 emner a 140 g og trill ut fine boller, som du legger over på et stekebrett med bakepapir.
- Dekk med et kjøkkenhåndkle og la hamburgerbrødene heve i 30 minutter.
- Pisk sammen egg og melk.
- Pensle brødene med sammenpisket egg/melk og dryss over sesamfrø.
- Stekes i forvarmet ovn på 220 °C i ca. 12 minutter. Steketiden vil variere alt etter hvor store hamburgerbrødene er og stekeegenskapene på ovnen din, så følg med mot slutten av steketiden.
- Avkjøl brødene på rist.
Ingredienser |
Bland sammen deigen |
Tilsett litt og litt av smøret |
Heves i 45-60 minutter |
Skal prøves ja
SvarSlettSå bra, håper du blir fornøyd :)
Slett