Her ble det GLADLAKS i dag 🍃
Det ser ut som det er veldig mye kål, men nykålen faller sammen under varmebehandling.
Enkel og god middag, som er klar på under 30 minutter 🌿
Spis & Nyt ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du:
Spis & Nyt ♫♪
Til 4 porsjoner trenger du:
- 500 g laksefilet
- Salt
- Pepper
- Stekesmør
- 2 stk sjalottløk
- 1 stk chili
- 1 stk paprika
- 1/2-1 stk nykål (kinakål, spisskål)
- 3 dl vann
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 120 g nudler
- 1 ss oystersaus
- 3 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Lime
- Koriander
- Skjær nykål og paprika i strimler og hakk sjalottløk og chili.
- Krydre fisken med salt og pepper og stek den i en varm stekepanne og legg den til side. Eller bak fisken i stekeovn. Se tips !
- Stek sjalottløk og chili til løken er gyllen.
- Tilsett knust buljongterning, vann, nykål og paprika -og la det småputre i 5 minutter.
- Kok nudler etter anvisning på pakken, sil av vannet og bland nudlene sammen med grønnsakene.
- Smak til med oystersaus, soyasaus, salt og pepper.
- Bland forsiktig inn laks -eller legg laksen på toppen ved servering hvis du steker den i ovn.
- Dryss over hakket koriander og server retten med lime. Sett flasken med soyasaus på bordet så gjestene kan ta på mer hvis de ønsker det.
Tips:
Stek laksen i stekeovn, mens du gjør ferdig resten av retten, på 200°C i 12-15 minutter.
Husk på å krydre godt -og hell gjerne over litt soyasaus før du steker den.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar