Inneholder produktplassering !
Lammelår servert med fløtegratinerte poteter, ratatouille og lammesaus 🌿
Kjernetemperatur på lammelår: 65-70°C = rosa / 76°C = gjennomstekt.
Fyldig og rik med modne tanniner. Smak av modne røde bær, svart pepper, nellik, sjokolade og fat. 100% Tempranillo
Lammelåret blir best hvis det langtidsgrilles over lav temperatur.
Langtidssteking/grilling er faktisk viktigere enn kjernetemperaturen.
Kjøttet blir utrolig mørt og saftig selv om det er gjennomstekt.
Kjøttet blir utrolig mørt og saftig selv om det er gjennomstekt.
Jeg grillet lammelåret i seks timer til det hadde en temperatur på 72°C.
Hvis du vil steke lammelår i stekeovn, kan jeg anbefale denne oppskriften 👉 80°C i 8 timer !
WEBER CONNECT SMART GRILLING HUB
Som ett godt hjelpemiddel bruker jeg Weber Connect steketermometer,
Som ett godt hjelpemiddel bruker jeg Weber Connect steketermometer,
som gjør det enkelt å følge med på grillmaten !
Du finner mer informasjon, bruksanvisning, tips og råd om Weber Connect Hub 👉 her.
Steg for steg bilder under oppskriften.
Steg for steg bilder under oppskriften.
Lammekjøttet har mye egensmak og fett, noe som krever viner med sterk karakter, spenstig syre og tydelige tanniner. I tillegg krever hvitløk og rosmarin en vin med god fruktighet.
🍷 Ramon Bilbao Limitada
🍷 Ramon Bilbao Limitada
Fyldig og rik med modne tanniner. Smak av modne røde bær, svart pepper, nellik, sjokolade og fat. 100% Tempranillo
Rioja-viner er en av vinverdens sterkeste merkevarer, og for mange selve definisjonen på spansk kvalitetsvin.
Lammelår
- Lammelår, ca. 3 kg
- Smør
- Rosmarin, frisk
- Timian, frisk
- 1 hvitløk, delt i hele fedd
- Fyr opp grillen.
- Gni lammelåret godt inn med smør.
- Lag små lommer i lammelåret med en kniv og stikk inn rosmarin, timian og hvitløksfedd.
- Sett inn ett steketermometer.
- Min grill har tre gassbluss, jeg tenner de to på hver side og legger kjøttet i midten på indirekte varme. Sett en tett grillform med vann, under den midterste risten, så du får samlet opp stekeskyen. Fyll på mer vann under grilltiden. Du bør ha 6 dl til sausen. Juster varmen på gassblussene så grillen holder en temperatur på rundt 130°C. Grillristen holdt i underkant av 200°C.
- Pensle lammelåret med litt smør og snu lammelåret en gang per time.
- La kjøttet hvile 20-30 minutter før du skjærer det i skiver.
Fløtegratinerte poteter
- 12 poteter
- 1 løk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl lett melk
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
Sånn gjør du:
- Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver.
- Legges lagvis i en ildfast form.
- Bland sammen fløte melk, salt, pepper og hell det over potetene.
- Stekes på 220°C i 30 - 40 minutter.
Ratatouille
- 1 stk aubergine
- 1 stk rødløk
- 1 stk squash
- 1 box hakkede tomater
- 1 stk rød paprika
- 1 stk gul paprika
- Olivenolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk laurbærblad
- Salt
- Pepper
- 1 ts sukker
- En liten ss hakket frisk timian
- En liten ss hakket frisk rosmarin
Sånn gjør du:
- Skjær auberginen i skiver.
- Dryss litt salt på skivene og la dem ligge å trekke i 20 minutter.
- Skyll i kaldt vann og tørk dem.
- Del skivene i to eller fire, avhengig av størrelsen.
- Skjær løk og squash i skiver.
- Finhakk eller riv hvitløk.
- Paprika skjæres i strimler.
- Stek alle grønnsakene i olivenolje. Krydre med salt og pepper.
- Tilsett tomater, laurbærblad, sukker og urter og bland alt godt sammen.
- La det stå og surre til grønnsakene er møre.
- Ta ut laurbærbladet.
- Smak til med salt og pepper.
- 1 stk sjalottløk
- 1 ss smør
- 1 dl hvitvin
- 2 dl kremfløte
- 6 dl lammekraft
- 2 ts rosepepper
- 1 ts sennep
- 3 ts maizena + litt vann
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Sil lammekraften.
- Finhakk sjalottløk og surr den i smør til den blir gyllen.
- Tilsett hvitvin og la det småkoke til mengden er halvert.
- Tilsett fløte, knust rosepepper, sennep og lammekraft og kok videre i ca. 10 minutter.
- Tykne sausen med maizena utrørt i litt vann.
- Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar