Herlig, sunn og god laks, med årets nykål og min favoritt, soyasmør med futt i !!
Jeg stekte laksen i AirFryer
Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid. Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !
Den kan selvfølgelig stekes i stekeovn eller stekepanne.
Jeg stekte laksen i AirFryer
Airfryer er en luftfrityrer, som friterer maten med varmt, raskt sirkulerende luft !
Luften inne i en Airfryer sirkulerer betydelig raskere enn de fleste varmluftsovner -og den trenger kortere steketid. Så JA det er forskjell på Airfryer og stekeovn med varmluft funksjon !
Den kan selvfølgelig stekes i stekeovn eller stekepanne.
Herlig vårlig fiskemiddag, som smaker utrolig godt !!
Server retten med kokt jasminris, som passer perfekt til soyasmøret 🌾
Nydelig middag på under 30 minutter !
Du trenger til 4 porsjoner:
Nydelig middag på under 30 minutter !
- 1 stk nykål
- 600 g laksefilet av god kvalitet
- Smør
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- Soyasmør
- Jasminris
Laks
- Forvarm maskinen på 180 grader i ca. 3 minutter.
- Pensle laksen med litt olje på begge sider.
- Legg laksen i Airfryer-kurven og krydre med salt og pepper.
- Stek den på 180 grader i 10-15 minutter. Ligger fisken med litt opphold mellom stykkene klarer det seg med 10 minutter, men ligger den tett trenger den ca. 15 minutter.
Nykål
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 2-3 minutter.
Soyasmør
- 2 stk sjalottløk
- 150 g meierismør
- 1 dl soyasaus
- Tabasco, ca. 10 dråper
- Sitron
Sånn gjør du:
- Skrell og finhakk sjalottløk.
- Ha smøret i en kjele og kok til smøret begynner å skumme og bli nøttebrunt, men ikke brent!
- Ha i sjalottløk, la det surre noen minutter.
- Tilsett soyasaus.
- Smak til med noen dråper Tabasco og skvis over litt sitronsaft.
- 4 dl ris
- 8 dl vann
Sånn gjør du:
- Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
- Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
- Kok opp over sterk varme uten lokk.
- Rør rundt og skru ned varmen.
- Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
- Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter.
Ris, nykål, soyasmør ! |
Laks ! |
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar