🎵
Endelig fredag !
Fredag er den beste dagen i uken !Kose seg skikkelig med god mat, godt drikke, levende lys -og tenke på at det er fridag i morgen !
I disse koronatider er det dårlig med uteliv og levende musikk, men du finner mange fine digital konserter på nettet. Her i Hamar har vi Karantene scene Hamar.
En digital konsertserie med lokale artister fra Innlandet, live fra Festiviteten Bar & Scene, uten publikum, rett hjem på skjermen i stua til folk!
Kos dere - det blir bedre 💚🌈
1. Å høre det positive som blir sagt, fremfor det negative.
2. Legge merke til det som blir gjort istedet for det som ikke gjøres.
3. Husk de gode stundene, ikke lagre de onde.
4. Gi omsorg, ikke bare forvente å få.
5. Le av bagateller, ikke gremme seg over dem.
6. Få frem det beste i hverandre.
Men uten mat og drikke.....
Marinert ytrefilet av svin med grønnsaker i en smakfull god saus !
Servert med bakt potet, kryddersmør og bearnaise !
Servert med bakt potet, kryddersmør og bearnaise !
- 800 g ytrefilet av svin
- 1 glass jalapeno
- Smør
- Rapsolje
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1/2 stk squash
- 1 stk gul løk
- 2 ss maizena
- 3 dl kjøttkraft
- 3 ss soyasaus
- 1 ss soppsoya
- 1 ss hoisinsaus
- Salt
- Pepper
- Koriander
- Bakt potet
- Kryddersmør
- Bearnaisesaus
- Skjær svinefilet i strimler, legg det i en pose og mariner kjøttet i jalapeno med kraften i en times tid. La kjøttet ligge i romtemperatur.
- Sil av kraften og fjern også mesteparten av jalapeno, hvis du ikke vil ha en veldig hot matopplevelse.
- Stek kjøttet i flere omganger i en blanding av olje og smør i en varm stekepanne. Legg kjøttet til side.
- Skjær paprika og løk i tynne strimler -og squash i biter.
- Skru ned varmen litt på stekepannen og stek grønnsakene i stekepannen.
- Legg tilbake kjøttet og rør inn maizena blandet ut i vann/kjøttkraft. Jeg brukte vann og 1/2 beger kjøttfond.
- Smak til med hoisinsaus, soyasaus, soppsoya, salt og pepper.
- Kok til det tykner og la retten stå på svak varme frem til servering.
- Dryss over hakket koriander ved servering.
- Server retten rykende varm med bakt potet, kryddersmør og bearnaisesaus.
Oppskrift på hjemmelaget bearnaisesaus finner du 👉 her.
🌿 Bakt potet
- Bakepoteter
- Aluminiumsfolie
- Kryddersmør, oppskrift 👉 her !
Sånn gjør du:
- Pakk store bakepoteter inn i alu.folie, hvis du ikke har kjøpt ferdig innpakkede.
- Stekes i stekeovn, 250°C i 1 til 2 timer, avhengig av størrelsen på potetene.
- Stikk en strikkepinne i poteten for teste om de er ferdig.
- Serveres med kryddersmør.
Svinefilet |
Marinert svinefilet |
Grønnsaker |
Tilsett maizena, kjøttkraft, soyasaus, soppsoya og hoisinsaus |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar