Herlig fløyelsmyk sjokoladekake med melkesjokolade 💛
Kaken blir luftig og lett på grunn av de stivpiskede eggehvitene.
Den blir kjempegod på smak, når man bruker kokesjokolade i stedet for kakaopulver.
Visste du at sjokolade passer veldig godt sammen med basilikum ? 🌿
Ikke jeg heller, før jeg testet det i dag 💚
Nytes gjerne i solveggen med en kopp varm kaffe eller kakao 💛
Kakebunn
- 5 egg
- 250 g sukker
- 135 g smør
- 135 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokesjokolade
Sånn gjør du:
- Skill eggehvite og eggeplomme.
- Pisk eggehviten stiv.
- Pisk sukker og eggeplommer til eggedosis.
- Smelt smøret –smelt kokesjokolade i smøret.
- Avkjøl litt.
- Rør inn smeltet smør med sjokolade i eggedosisen.
- Rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker.
- Bland forsiktig inn eggehviten med en slikkepott.
- Stekes i smurt rund springform på 26Ø / 180°C i 50 minutter. Kan gjerne bruke bakepapir i bunn, hvis du skal ha den over på ett kakefat.
Sjokoladekrem
- 2,5 dl fløte
- 80 g smør
- 200 g sukker
- 120 g melkesjokolade
- Påskemarsipan
- (Basilikum)
Sånn gjør du:
- Smelt sukkeret i en kjele.
- Tilsett fløte og sukker.
- Kok opp under omrøring. Sett ned varmen og kok på svak varme til det tykner, det tar ca. 20 minutter. Rør i fløteblandingen litt innimellom.
- Ta kjelen av platen og tilsett melkesjokolade i biter.
- Rør sjokoladkremen godt sammen når sjokoladen har smeltet.
- Avkjøl sjokoladekremen, da vil den tykne.
- Kremen og kaken må være helt kald før du smører sjokoladekremen på kaken.
- Pynt kaken med påskemarsipan.
- Legg på frisk basilikum rett før servering, hvis du ønsker det.
God påske 💚💛 |
Eggehvite og eggeplommer |
Smør og kokesjokolade |
Bland kakerøren sammen |
Fold forsiktig inn stivpisket eggehvite helt til slutt |
Klar til steking ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar