Hvit asparges - Jordens gull !!


Grønn og hvit asparges er den samme planten 🌿
Grønn asparges vokser og høstes over bakken, mens hvit vokser og høstes under bakken.
Hvit asparges dyrkes beskyttet og tildekket med jord i hele vekstperioden og høstes når spissen kommer opp til overflaten.

Den hvite asparges inneholder ikke klorofyll, så lenge den er fratatt sollys -og det er grunnen til hvit i stedet for grønn farge. Hvit asparges har en treaktig overflate og må skrelles før tilberedning.
Hvit asparges har en mildere smak enn den grønne 🌿

Det enkle er ofte det beste, når det gjelder hvit asparges, 
den er veldig mild på smak så man bør velge tilbehør som ikke overdøver smaken på 'jordens gull ' ♥



Sauvignon Blanc - Smaken av det grønne ♪♫
Sauvignon Blanc er en drue som gir noen av de samme aromaene som aspargesen, i tillegg til mye friskhet som passer godt til en vårlig rett. De grønne aromaene av nesle, tomatstilk, urter, gress og stikkelsbær er karakteristiske for druen, og har gjort den til et sikkert valg til aspargesretter.

Det finnes mange viner basert på Sauvignon Blanc. Som de delikate og urtepregede fra Sancerre og naboområdet Coteaux de Giennois i Frankrike, eller fruktige og fyldige versjoner fra New Zealand og Tyskland – et land som ellers er dominert av Riesling.
Ref. Vinmonopolet

Her får du mine favoritt oppskrifter med den nydelige, milde hvite aspargesen 💛

Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Bon Appetit ♪♫



De fleste har vel fått med seg at jeg spiser veldig mye reker, det er så godt det.
Reker passer veldig bra til hvite asparges -og med sauvignon blanc fra New Zeland i glasset... 💚💛

Lykke !!


Aspargessuppe

Aspargessuppe passer perfekt til lunch, sammen med godt brød eller som en god forrett.

Aspargessuppe var fra gammelt av den fineste selskapsmaten man kunne servere. Da ble den ofte laget med hermetisert asparges og servert med små kjøttboller.

Dette er min variant med friske asparges, både hvite og grønne - Snadder



Gratinert kongekrabbe med smørdampet hvit asparges & hollandaise

Kongekrabbe med hvit asparges er noe av det beste jeg kan få -fra sjø og jord 💚
Sammen med nydelig kryddersmør og hjemmelaget, akkurat passe syrlig hollandaise smaker det helt fantastisk 💚

Himmelsk måltid 🙏.


Hvit asparges med røkelaks & frisk hvitvinsaus

Enkel og god forrett med få ingredienser.
Du trenger bare friske hvite asparges, god røkelaks og en nydelig hvitvinsaus.

Klar til servering på under 30 minutter !
Det enkle er ofte det beste 💚


Svinefilet med hvit asparges

Nydelig rett med milde, gode smaker !
Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke.

Smakfullt, mørt og magert kjøtt, som passer ypperlig sammen med vårens asparges.
Server retten med gode tomater og ett dryss av friske urter.

Retten kan gjerne serveres med en soppsaus, som du finner oppskrift på her.


Smørdampet hvite asparges med spekeskinke

Denne retten kan nytes til lunch, settes på koldtbordet eller serveres til forrett i de fineste selskaper

Enkelt og veldig godt ♪♫


Ramsløkpølser med smørdampet hvit asparges & tagliatelle

Ramsløk, Nordens hvitløk 🍃
Er en spiselig plante, som under blomstring brer seg som et hvitt teppe over skogbunnen.
Den er en vårplante, som fyller skogen med en intens lukt av hvitløk.

Jeg bruker pølser fra Annis Pølsemakeri, Norges beste pølser !

Nydelig ramsløkpølser, pasta, tomater og vårens eventyr, hvit asparges 🍅💚


Vår 💚💛

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF