Enkelt og veldig lettvint. Smaker faktisk veldig godt -og den er skikkelig saftig !
Godt, sunt og magert kjøtt 💚
Kalkunfilet med hasselback poteter, asparges og appelsinsaus 🍊
Godt, sunt og magert kjøtt 💚
Kalkunfilet med hasselback poteter, asparges og appelsinsaus 🍊
-også måtte jeg bare ha litt nykål til.
200 g per porsjonHvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften
- La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
- Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
- Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
- Sil kraften, den skal brukes i sausen.
- La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ferdig krydret kalkunfilet i stekepose:
Hasselbackpoteter- Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 40 minutter.
- La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
- Skjær den opp i skiver.
- Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
- Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
- Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikapulver og legg på en bit smør på hver potet.
- Stek dem på 220°C, sammen med kalkunfileten i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre og har fått en gyllen overflate.
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.
- Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
- Legg i kål, i strimler, med en smørklatt på toppen.
- Damp under lokk, 3-5 minutter.
Er det ikke sesong for nykål, kan du erstatte den med spisskål, Pak Choy eller kinakål 🌿
- 1 stk rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk appelsin
- 1 stk sitron
- 2 ss sukker
- 2 dl kalkunkraft, eller 2 dl vann og 1 stk knust kyllingbuljongterning
- 1 ss maizena + litt vann
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Riv skallet på appelsinen og press ut saften.
- Press saften ut av sitronen.
- Finhakk chili og press eller riv hvitløk.
- Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent.
- Tilsett sitronsaft, skall og saft av en appelsin, hvitløk, chili og kalkunkraft/kyllingbuljong.
- La det koke noen minutter.
- Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
- Smak til med salt og pepper.
Steg for steg bilder 👇
Ingredienser |
Poteter og kalkunfilet |
Her blir det saus ! |
Koker saus ! |
Kalkunfilet ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar