Kalkunfilet med hasselback poteter, asparges og appelsinsaus !


I denne retten har jeg brukt ferdig krydret kalkunfilet i stekepose, fra Prior.
Enkelt og veldig lettvint. Smaker faktisk veldig godt -og den er skikkelig saftig !
Godt, sunt og magert kjøtt 💚

Kalkunfilet med hasselback poteter, asparges og appelsinsaus 🍊
-også måtte jeg bare ha litt nykål til.

Herlig saftig, smaksrikt og nydelig måltid !


Kalkunfilet
200 g per porsjon
Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften
  1. La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
  2. Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
  3. Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
  5. Sil kraften, den skal brukes i sausen.
  6. La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ferdig krydret kalkunfilet i stekepose:
  1. Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 40 minutter.
  2. La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
  3. Skjær den opp i skiver.
Hasselbackpoteter
  1. Skrell potetene og skjær dem flate i bunnen, så de står støtt.
  2. Skjær dem så i tynne skiver, men ikke helt igjennom - de skal henge sammen i bunnen.
  3. Sett dem i en smurt ildfast form, strø over paprikapulver og legg på en bit smør på hver potet.
  4. Stek dem på 220°C, sammen med kalkunfileten i 45-50 minutter avhengig av størrelsen, til potetene er møre og har fått en gyllen overflate.
Asparges
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 3-5 minutter.
Er det ikke sesong for nykål, kan du erstatte den med spisskål, Pak Choy eller kinakål 🌿

Appelsinsaus med chili
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sukker
  • 2 dl kalkunkraft, eller 2 dl vann og 1 stk knust kyllingbuljongterning
  • 1 ss maizena + litt vann
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Riv skallet på appelsinen og press ut saften.
  2. Press saften ut av sitronen.
  3. Finhakk chili og press eller riv hvitløk.
  4. Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent.
  5. Tilsett sitronsaft, skall og saft av en appelsin, hvitløk, chili og kalkunkraft/kyllingbuljong.
  6. La det koke noen minutter.
  7. Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
  8. Smak til med salt og pepper.
Steg for steg bilder 👇


Ingredienser 
Poteter og kalkunfilet 
Her blir det saus !
Koker saus !
Kalkunfilet !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF