Kjøttspyd med ovnsbakte småpoteter, sukkererter, tomat og peppersaus !


I dag har vi vært å sett på 👉 NRK Sykkelsommer / Ringebu - Gålå 🌿
Da er det kjekt med enkel middag etter barn og barnebarn har reist hjem.

På menyen står det kjøttspyd av svinenakke, marinert med rosmarin og hvitløk og marinert kjøttspyd av storfe fra fra 👉 Annis Pølsemakeri, servert med ovnsbakte poteter, lettkokte sukkererter, tomater og peppersaus.

Her kan du selvfølgelig bruke kjøtt etter eget ønske, storfekjøtt, lam, kylling eller noe helt vilt, som elg, reinsdyr og hjort 🌿


Du trenger :
  • Kjøttspyd eller annet godt steke/grillkjøtt
  • Stekesmør/olje
  • Sukkererter
  • Ovnsbakte poteter *
  • Peppersaus *
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Forbered potetene og sett dem i stekeovn.
  2. Kjøttspyd stekes (eller grilles) på alle sider på litt sterk varm på alle sider og etterstekes på svak varme noen minutter.
  3. Varm opp peppersaus.
  4. Ha 1 dl vann og 50 g smør, salt og pepper i en kjele. Tilsett sukkererter. Kok opp og la sukkerertene koke 1 minutt. 
Ovnsbakte småpoteter
  • Småpoteter
  • Salt
  • Pepper
  • Grillkrydder eller biffkrydder
  • Rapsolje
Sånn gjør du:
  1. Del potene i to eller stek dem hele hvis de er små.
  2. Fordel potetene i en ildfast form eller ovnspanne.  
  3. Hell over olje og krydre med grillkrydder/biffkrydder, salt og pepper.
  4. Stek i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.
Peppersaus
På hyttevis jukser jeg og bruker ferdig peppersaus fra Jacobs.
Den sausen er faktisk veldig god 🌿
Du finner oppskrift på gode peppersauser 👉 her - hvis du vil lage sausen fra bunnen av.

Ingredienser 


Kjøttspyd 

Skiferbrudd - Heggsetra - Sør Fron

Gråskarven - Heggsetra - Sør Fron 

Ringebu

Linseluser på Gålåvegen 

Bjørnstulen, Sør Fron 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF