Da er det kjekt med enkel middag etter barn og barnebarn har reist hjem.
På menyen står det kjøttspyd av svinenakke, marinert med rosmarin og hvitløk og marinert kjøttspyd av storfe fra fra 👉 Annis Pølsemakeri, servert med ovnsbakte poteter, lettkokte sukkererter, tomater og peppersaus.
Du trenger :
Peppersaus- Kjøttspyd eller annet godt steke/grillkjøtt
- Stekesmør/olje
- Sukkererter
- Ovnsbakte poteter *
- Peppersaus *
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Forbered potetene og sett dem i stekeovn.
- Kjøttspyd stekes (eller grilles) på alle sider på litt sterk varm på alle sider og etterstekes på svak varme noen minutter.
- Varm opp peppersaus.
- Ha 1 dl vann og 50 g smør, salt og pepper i en kjele. Tilsett sukkererter. Kok opp og la sukkerertene koke 1 minutt.
Ovnsbakte småpoteter
- Småpoteter
- Salt
- Pepper
- Grillkrydder eller biffkrydder
- Rapsolje
- Del potene i to eller stek dem hele hvis de er små.
- Fordel potetene i en ildfast form eller ovnspanne.
- Hell over olje og krydre med grillkrydder/biffkrydder, salt og pepper.
- Stek i ovnen på 200°C i ca. 30 minutter.
På hyttevis jukser jeg og bruker ferdig peppersaus fra Jacobs.
Den sausen er faktisk veldig god 🌿
Du finner oppskrift på gode peppersauser 👉 her - hvis du vil lage sausen fra bunnen av.
Ingredienser |
Kjøttspyd |
Skiferbrudd - Heggsetra - Sør Fron |
Gråskarven - Heggsetra - Sør Fron |
Ringebu |
Linseluser på Gålåvegen |
Bjørnstulen, Sør Fron |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar