SCAMPI er det italienske navnet på sjøkreps og bestiller du det i utlandet vil du bli servert sjøkreps. I Norge ble forskjellige typer varmtvannsreker introdusert under navnet Scampi.
Vannameireker er den vanligste varmtvannsreken, som importeres til Norge i dag 🌿
Varmtvannsreker kommer fra varme vann over hele verden, de fleste fra Asia og Latin-Amerika.
En del er viltfangede, men de aller fleste er fra oppdrett. Det finnes forskjellige arter som går under betegnelsen «varmtvannsreker», men noen av de mer velkjente er Vannamei, Black Tiger og White Prawn. Varmtvannsreker er kun ca. 6 måneder når de har oppnådd riktig størrelse for fangst.
Jeg brukte ASC-sertifisterte vannamei reker fra Vietnam i denne retten 🌿
Nydelig sjømat pakket inn i folie og stekt på bål er sunt, smart og knallgodt 🎶 Scampi og grønnsakene blir akkurat passe stekt.
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿
Til en porsjon trenger du:
Albino Armani Rosé Extra Dry 🌿
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.
Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿
Hvor mye og hvilke grønnsaker er opp til deg selv, dette er bare ett forslag.
Skalldyr-pakkene kan også grilles i gassgrill under lokk eller i stekeovn på 180 grader i ca. 15 minutter.
🌿 God middag !
Til en porsjon trenger du:
- 130 g rå, renset scampi
- 1/2 paprika, gjerne forskjellige farger
- 1/2 liten gul løk
- 100 g brokkolini eller brokkolitopper
- 1 stk reddik
- 1/2 gulrot
- 2 ss soyasaus
- Salt
- Pepper
- Rapsolje
- Stron
- Hvitløksbaguett
- Tin scampi i kjøleskapet natten over.
- Fyr opp bålpannen.
- Finhakk løk, del paprika i biter, del reddiker i tynne skiver, del brokkolini i buketter og del gulrot i tynne skiver.
- Klipp til 1 stort aluminiumsfolie-ark og ett litt mindre, legg det lille på toppen av det store, så 'pakken' får litt mer solid bunn.
- Hell ca. 1 ss olje på folien og pensle olje utover det lille 'arket'.
- Legg på løk, paprika, brokkoli, gulrot og brokkoli.
- Krydre med salt, pepper og drypp over soyasaus.
- Legg på scampi, krydre med litt pepper, hell over soyasaus og skvis over litt sitronsaft.
- Lukk 'pakken' på toppen og på begge sidene.
- Legg pakken i bålpannen, ved siden av veden. La de steke i 10 minutter, snu pakken så den andre siden ligger mot veden. La de steke i ca. 12 minutter. Se bildet lenger ned 👇
- Ta dem forsiktig ut og server dem rett fra folien. Jeg serverte dem med hvitløksbaguett.
Ung og fruktig med preg av friske markjordbær, litt sitrus og urter, hint av drops.
🍸🍸
Steg for steg 🌿👇
Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne |
Vannameireker & grønnsaker i folie |
Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne |
Jordbær til dessert.... 🍓 |
Jordbær med vaniljesaus 🍓 |
Ingredienser / Vannameireker & grønnsaker i folie |
Hvitløksbaguett |
Lykkelig katt i fjellheimen 💚💚 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar