Scampi / Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne !


SCAMPI er det italienske navnet på sjøkreps og bestiller du det i utlandet vil du bli servert sjøkreps. I Norge ble forskjellige typer varmtvannsreker introdusert under navnet Scampi.
Vannameireker er den vanligste varmtvannsreken, som importeres til Norge i dag 🌿

Varmtvannsreker kommer fra varme vann over hele verden, de fleste fra Asia og Latin-Amerika. 
En del er viltfangede, men de aller fleste er fra oppdrett. Det finnes forskjellige arter som går under betegnelsen «varmtvannsreker», men noen av de mer velkjente er Vannamei, Black Tiger og White Prawn. Varmtvannsreker er kun ca. 6 måneder når de har oppnådd riktig størrelse for fangst. 

Kaldtvannsreker kommer fra kalde, isfylte hav hvor de vokser langsomt og har god tid til å utvikle en delikat, søt og salt smak med en fast og saftig konsistens. Kaldtvannsreker fanges når de er rundt 6 år gamle. I det iskalde vannet i Nord-Atlanteren vokser de langsomt, slik at smak og tekstur dermed får god tid til å utvikle seg. I Norge er reker utbredt i fjorder, kystnære områder, i Nordsjøen/Skagerrak og i Barentshavet. 

Jeg brukte ASC-sertifisterte vannamei reker fra Vietnam i denne retten 🌿


Nydelig sjømat pakket inn i folie og stekt på bål er sunt, smart og knallgodt 🎶 
Scampi og grønnsakene blir akkurat passe stekt.
Sausen lager seg selv inne i pakken -av skalldyrkraften, grønnsakene, sitron og soyasaus.

Jeg serverer retten med hvitløksbaguetter, som jeg pakker inn i folie og legger i bålpannen, sammen med 'pakken' med scampi og grønnsaker 🌿 

Hvor mye og hvilke grønnsaker er opp til deg selv, dette er bare ett forslag.
Skalldyr-pakkene kan også grilles i gassgrill under lokk eller i stekeovn på 180 grader i ca. 15 minutter. 

🌿 God middag !


Til en porsjon trenger du:
  • 130 g rå, renset scampi
  • 1/2 paprika, gjerne forskjellige farger
  • 1/2 liten gul løk
  • 100 g brokkolini eller brokkolitopper
  • 1 stk reddik
  • 1/2 gulrot
  • 2 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
  • Stron
  • Hvitløksbaguett
Sånn gjør du:
  1. Tin scampi i kjøleskapet natten over.
  2. Fyr opp bålpannen.
  3. Finhakk løk,  del paprika i biter, del reddiker i tynne skiver, del brokkolini i buketter og del gulrot i tynne skiver. 
  4. Klipp til 1 stort aluminiumsfolie-ark og ett litt mindre, legg det lille på toppen av det store, så 'pakken' får litt mer solid bunn.
  5. Hell ca. 1 ss olje på folien og pensle olje utover det lille 'arket'.
  6. Legg på løk, paprika, brokkoli, gulrot og brokkoli.
  7. Krydre med salt, pepper og drypp over soyasaus.
  8. Legg på scampi, krydre med litt pepper, hell over soyasaus og skvis over litt sitronsaft. 
  9. Lukk 'pakken' på toppen og på begge sidene.
  10. Legg pakken i bålpannen, ved siden av veden. La de steke i 10 minutter, snu pakken så den andre siden ligger mot veden. La de steke i ca. 12 minutter. Se bildet lenger ned 👇
  11. Ta dem forsiktig ut og server dem rett fra folien. Jeg serverte dem med hvitløksbaguett.

Albino Armani Rosé Extra Dry
🌿
Ung og fruktig med preg av friske markjordbær, litt sitrus og urter, hint av drops. 

🍸🍸
Steg for steg 🌿👇

Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne 

Vannameireker & grønnsaker i folie 

Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne 

Vannameireker & grønnsaker i folie på bålpanne 


Jordbær til dessert.... 🍓
Jordbær med vaniljesaus 🍓

Ingredienser / Vannameireker & grønnsaker i folie 

Hvitløksbaguett

Lykkelig katt i fjellheimen 💚💚

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF