Sprø kylling servert med opphøgde poteter & bearnaise !


Har du prøvd potetgull og ost, som panering. KNALLGODT !
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå 🌿

Prøv også gjerne denne utgaven :
Sprø og saftig kylling servert med ovnsbakte mandelpoteter, brokkolini, gulrøtter og smeltet smør tilsatt chili, basilikum, sitronsaft og soyasaus 🌿  som du finner ⇾ her !

Denne versjonen serveres med opphøgde poteter, bearnaisesaus. brokkolini og tomat 🍅


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Salt
  • Pepper
  • Stekesmør
  • 75 g potetchips
  • 100 revet mozzarella
  • Opphøgde poteter
  • 👉 Bearnaisesaus
  • Tomater
  • Brokkolini
Sånn gjør du:
  1. Finskjær kyllingfilet. Du kan gjerne brune dem i stekepanne, men på hyttevis droppet jeg det i dag -og det gikk helt greit. 
  2. Legg kyllingen i en ildfast form eller i en langpanne.
  3. Knus potetchips.
  4. Bland sammen knust potetgull og revet ost.
  5. Fordel paneringen over kyllingfiletene og klem paneringen godt ned med hendene.
  6. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 200ºC i 15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67ºC. 
  7. Opphøgde poteter / pommes frites kan stekes samtidig med kyllingen.
  8. Lag bearnaisesaus, oppskrift 👉 her , eller bruk ferdig saus eller posevarianten. 
  9. Kok brokkolini i saltet vann i 4 minutter.
Sprø kylling med chips og mozzarella

Knus potetchips


Opphøgde poteter og kylling

Saus og brokkolini 


Sjokoladekake til dessert 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF