Kamskjell blir ofte kalt for havets gull og det er ikke ubegrunnet.
De har en mild, søtlig, fantastisk smak og kan spises rå, dampet eller stekt.
Ferske kamskjell er helt klart best, men frosne kamskjell er mye billigere og lettere å få tak i, hvis du ikke har en fiskehandler i nærheten. Tin kamskjell i kjøleskapet eller legg frosne kamskjell på tørkepapir i romtemperaur i en time.Smaken er stort sett den samme, men frosne inneholder mye væske og vil krympe under steking.
Retten kan serveres med godt brød hvis du ønsker ett mer mettende måltid.
Du trenger til 3 porsjoner :
Til forrett kan retten fordeles på 6 porsjoner
- 250 g linguine *
- 400 g kamskjell
- Vann
- Salt
- Olje
* Linguine er lang og tynn, ikke ulik spaghetti, men er litt klemt sammen slik at tverrsnittet er ovalt. Helt vanlig spaghetti kan selvsagt brukes i denne retten.
Saus
- 60 g godt smør
- Skallet av 1 stk sitron
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss hakket persille
- 2 ss hakket basilikum
- 1 dl melk
- 65 g baby leaf
- Nykvernet sort pepper
- (Revet parmesan)
Sånn gjør du:
- Tin kamskjellene, hvis de er frosne. Helst natten over i kjøleskapet. Tørk godt av dem før steking.
- Sett pasta på kok : Kok pasta al'dente i godt saltet vann. Sil av vannet og rør inn litt olje, så den ikke fester seg sammen, hvis ikke sausen er klar så du kan ha den rett i pannen.
- Varm opp olje i en stekepanne på høy varme. Stek kamskjellene i to omganger, så de blir stekt - ikke kokt. Stek dem 2-3 minutter på hver side til de har fått stekeskorpe. Legg dem til side. Dekk dem med aluminiumsfolie, så de holder varme, hvis du skal legge dem på tallerken ved servering. Ref. punkt 9.
- Sausen lages i pannen du stekte kamskjell i, så du får med alle de gode smakene. Skru ned varmen til lav. Tilsett smøret og la det smelte. Skrap pannen i bunnen, så du får med all smaken fra de stekte kamskjellene.
- Tilsett sitronskall, presset hvitløk, persille og basilikum. La det surre ett minutt.
- Tilsett melk og babyspinat. Sett opp varmen litt og stek under omrøring til spinaten faller sammen.
- Tilsett kokt pasta og bland alt godt sammen.
- Nå kan du legge kamskjellene tilbake i pannen så de blir litt varme. Du kan vente og legge dem på tallerken ved servering så alle får likt antall.
- Krydre med nykvernet pepper og mer salt hvis nødvendig.
- Server retten med revet parmesan, hvis du ønsker det.
Ingredienser |
Stekte kamskjell |
Lag saus |
Linguine med kamskjell |
Linguine / spaghetti med kamskjell ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar