🌿 Filet mignon er den fremste delen av indrefileten på storfe.
Supermørt og saftig strykningsdel, som smelter på tungen.
Supermørt og saftig strykningsdel, som smelter på tungen.
2% av kjøttet på en stor okse utgjør filet mignon, så det er ikke rart at det er dyrebart - og dyrt !
Jeg kjøpte filet mignon på CC'Mat -Hamar i dag.
Skåret av en hel indrefilet. Ikke så aller verst pris kr. 665,- per kilo.
Ikke vær redd for å be om det stykket du vil ha. ' Ikke den - den er for liten, ikke den med sene i midten av kjøttet, ikke den med ulik høyde, men den ja '.
Når man skal betale over 600,- kroner per kilo kan man forlange god kvalitet.
🌿 Pommes de terre Anna, Annapoteter, Pommes Anna
- er en fransk ovnsbakt potetrett.
Retten består av tynne potetskiver stående lagvis i en stor form eller flere små posjonsformer. Potetskivene er blandet med smeltet og klarnet smør, gjerne med noen urter salt og pepper.
🌿 Chou frisé
Grønnkål er en robust grønn bladgrønnsak, som er i familie med brokkoli, rosenkål, blomkål og vanlig kål. Den er en supergrønnsak - det vil si - full av vitaminer, mineraler, kostfiber, andre helsebringende plantestoffer.Jeg synes den er god på smak, men noen synes at den smaker litt 'gress'.
Nydelig klassisk fransk middag med norske råvarer 🌿
Retten er slettes ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid da sjalottløk/saus og Annapoteter skal steke i nesten en time.
🍂💛
Filet mignon avec Pommes de terre Anna, Chou frisé, échalotes & sauce au vin rouge 🍷Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 x 200g Filet mignon / Indrefilet av storfe
- 6-12 stk sjalottløk
- 3 dl vann
- 1 dl rødvin
- 1 beger kjøttfond
- 3 fedd hvitløk
- Frisk rosmarin
- Rapsolje
- Meierismør
- Salt
- Pepper
- Annapoteter *
- Dampet grønnkål *
Filet mignon / Biff
- La kjøttet temperere seg i 30-60 minutter i romtemperatur før steking.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper
- Stek biffene i en varm stekepanne med en blanding av olje og godt smør, i 3-5 minutter, til det begynner å piple opp kjøttkraft. Snu biffene., krydre med salt og stek videre på den andre siden til det kommer frem kjøttkraft.
- La kjøttet hvile i 5-10 minutter før servering.
Bakt sjalottløk & sjysaus
- Rens og skrell sjalottløkene. Del dem i to hvis de er store.
- Legg dem hele i en ildfast form sammen med hele hvitløk eller hvitløk uten fedd delt i 3 eller 4 , samt noen rosmarinkvaster.
- Tilsett kjøttfond, vann og vin. Legg på noen biter smør.
- Dekk formen med folie og bak på 200°C i 50 -60 minutter.
- Smak til med salt og pepper hvis nødvendig.
- Skyen i formen serveres, som saus til retten sammen med den bakte løken.
Annapoteter med rosmarin
- 500g poteter
- 60g smør
- Rosmarin
- 1 ss rapsolje
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
- Skrell poteter, skyll dem og del dem i tynne skiver med en mandolin.
- Smelt smøret på svak varme i en kjele, sammen med en noen kvister rosmarin. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en skje til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet og urtene skal ikke med.
- Legg potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
- Pensle små porsjonsformer med litt olje og legg i potetskivene. Begynn ytterst, og jobb deg langs kanten, og innover mot midten. Jeg testet ut med eller uten muffinsform, tenkte de var litt vriene å få ut av formen. Fikk stadfestet at muffinsform ikke gjør jobben lettere.
- Stek potetene i stekeovn på 200°C sammen med løk/sjysausen i 50-60 minutter.
Grønnkål
- Kok opp litt vann i en romslig kasserolle, tilsett ett par ss smør og en ts salt.
- Ha i grønnkålen og la det koke over høy varme under lokk ett par minutter.
- Ta av lokket og la grønnkålen dampe litt til, til det meste av vannet er fordampet.
Kjøttdisken på CC-Mat Hamar |
Tatt av den fremste delen på indrefileten, den skulle jeg ha ! |
Bakt sjalottløk med sjysaus |
Bakt sjalottløk med sjysaus |
Annapoteter |
Annapoteter klar til steking |
Grønnkål og Filet mignon |
Smak til sausen med salt og pepper |
Filet mignon |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar