Rustikk marinert svinekjøtt med potet & pære !

.
God middag, som er enkel å lage 🍂
Perfekt søndagsmiddag, som passer seg selv imens du er på søndagstur.
Du kan gjerne servere middagen til hverdags også, trenger ikke vente helt til søndag.
Stekes i stekeovn eller i en slowcooker !

Jeg krydrer retten med 'Hindu Potetbåt kryddermiks', som inneholder det meste...
Salt, paprika, msg, timian, muskat, pepper, løk, ingefær, hvitløk, allehånde, selleri, koriander, gurkemeie, stjerneanis, cumin, bukkehornsfrø, chili, kardemomme, rosmarin og basilikum 🌿

Neste spørsmål : Hva er msg .... 
MSG - Natriumglutamat - er er et natriumsalt av glutaminsyre. MSG finnes naturlig i blant annet tomater, ost og soyasaus. MSG er brukt i matindustrien, som en smaksforsterker med umamismak, som forsterker den salte, saftige smaken i mat der det er lite av den naturlig.

MSG som smak skal balansere oppfatningen av andre smaker.
MSG ble først fremstilt i 1908 av den japanske biokjemikeren Kikunae Ikeda, som prøvde å isolere og duplikere den saftige smaken i dashi kombu, en spiselig alge som er vanlig å bruke, som base i mange japanske supper. 

Jeg brukte gyrosmarinert svinenakke i skiver fra Annis i dag.
Gyrosmarinade består, som regel av rødløk, hvitløk, olivenolje, rødvinseddik, honning, oregano, timian, rosmarin, salt og pepper.

Du kan bruke koteletter, ytrefilet i litt store skiver, flintstek i store biter eller stort sett alle strykningsdeler, som tåler lang varmebehandling.

Krydre eller mariner kjøttet godt eller bruk ferdig marinert kjøtt.
Ett tips er å røre ut litt potetbåt kryddermiks i olje, tilsett gjerne friske urter, som rosmarin og timian. 
Del kjøttet i passende biter hvis du ikke bruker koteletter eller lignende. 
Legg kjøttet i en pose og hell over marinaden. Mariner kjøttet i kjøleskapet natten over. 

Fiks ferdig, god og smakfull middag med poteter, når man kommer hjem etter søndagsturen. 
Eller midt i uken etter dagens gjøremål på skole, jobb eller hva du bruker dagen til 🍂


Ser litt ut, som brun Engelsk pubmat, men smaker knallgodt 🍂

Du trenger per porsjon:
  • 1-2 stk svinekjøtt i skiver, som koteletter, ytrefilet, svinenakke
  • Rapsolje
  • 1-2 stk potet
  • 1/2-1 stk pære
  • 1 stk sjalottløk
  • Olje i stekeovn / 1 dl vann i clowcooker
  • 'Hindu potetbåt kryddermiks
  • Salt 
  • Pepper
  • (Friske urter)
  • Tyttebær
Sånn gjør du:
  1. Skrell poteter og del dem i to.
  2. Del pærene i fire båter og fjern kjernehuset. Trenger ikke skrelle dem.
  3. Skrell sjalottløk og del dem i to, hvis de er store.
  4. Legg poteter og sjaløttløk i bunn, krydre med potetbåt kryddermiks, legg på pærer og krydre med potetbåtkrydder i en ildfast form eller langpanne, med litt olje i bunnen. Eller i innerkjelen til en slowcooker med 1 dl vann i bunn.
  5. Krydre svinekjøttet med salt og pepper.
  6. Brun kjøttet på høy varme i stekepanne med litt olje i 2-3 minutter på hver side. Du kan droppe og brune kjøttet, men jeg synes det gir en litt bedre smak på retten.
  7. Legg dem over grønnsakene og stek retten i stekeovn eller i slowcooker.
Ovnstemperaturen er avhengig av hvor lenge retten skal stå i stekeovnen :
  • 100 °C -  6-7 timer
  • 125 °C -  4-5 timer
  • 150 °C -  3 timer
  • 175 °C -  2 timer
  • 200 °C -  1 time
Crock-Pot slowcooker
LOW i 7-8 timer eller på HIGH i 4-5 timer.

Marinert svinekjøtt med potet & pære


Marinert svinekjøtt med potet & pære

Marinert svinekjøtt med potet & pære

Marinert svinekjøtt med potet & pære

Marinert svinekjøtt med potet & pære

Marinert svinekjøtt med potet & pære


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF