Kom over noen herlige kyllingfileter med skinn i '50% disken' på Kiwi !
Fordelen med kyllingfilet med skinn er at et sprøstekt skinn tilfører mye god smak, og man kan også legge smør, urter eller annet som gir god smak under skinnet hvis man ønsker det.De spiser naturlig, lokalprodusert fôr i 60 dager til de får en vekt på ca. 2 kg før den blir slaktet. Omgivelser med strøbad og høyballer gir aktivitet og trivsel, bedre dyrevelferd og god smak. Ref. 👉 Gårdsand AS
Nisjebedriften Gårdsand produserer merkevarene Lerstang og Lovise, der det brukes den mer saktevoksende rasen Ranger Gold. Kyllingene har betydelig mindre plass enn på økologiske gårder, men huset har vinduer og kyllingene får tilgang til frisk luft i en vinterhage. De får tildelt grovfôr, og har aktiviteter som gjør at fuglene kan få oppfylt naturlige adferdsbehov. Det er klekking på bygderugeri, i stedet for på rugerifabrikk. Det er under 1 time slakteritransport, til bedriftens eget slakteri. Ref. 👉 Dyrevernalliansen
En kylling lever gjennomsnittlig 33 dager før den blir slaktet, og veier ca 1,4 kg ferdig slaktet 🐥
Her får du oppskriften på :
Knallgod, sprø og saftig kylling servert med
ovnsbakte mandelpoteter og kremet druesalat 🌿
Bruk de urtene du liker best.
Timian, oregano, basilikum eller min ynglingsurt koriander 🌿
Du trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk kyllingfilet med skinn
- Rapsolje
- Salt
- Pepper
- 100 g smør
- 3 fedd hvitløk eller 1 hvitløk uten fedd, delt i 3 eller 4
- Friske urter
- Ovnsbakte mandelpoteter *
- Druesalat *
- La kyllingfilet ligge 30 minutter i romtemperatur før den skal stekes.
- Tørk av kyllingfiletene med tørkepapir og krydre dem med salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne med rapsolje og stek kyllingfilet med skinnsiden ned til skinnet blir sprøtt. Senk varmen hvis nødvendig så det ikke blir brent.
- Snu kyllingfileten og tilsett godt med smør, hvitløk og friske urter. Øs smøret over kyllingfileten og stek den i ett par minutter. Legg kyllingfilet over i en ildfast form, med skinnsiden opp og hell over smøret.
- Stek dem videre i stekeovn på 180°C varmluft i 15 minutter.
- La dem hvile 5-10 minutter før servering.
- Hell gjerne litt av stekefettet over potetene og kyllingen ved servering.
- Del potetene i to på langs. Hvis de ikke står støtt, så skjær av litt på undersiden på potetene.
- Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle overflaten med rapsolje og krydre godt med maldonsalt og pepper.
- Stekes ved 180°C varmluft i ca. 40 minutter. Sett inn kyllingen når det gjenstår 20 minutter og stek kyllingfilet i 15 minutter. Da ut kyllingen og lad den hvile i 5-10 minutter.
Druesalat med vårløk
- 250 g steinfrie druer (uten stilken)
- 3 stk vårløk
- 100 g lettrømme
- 3 ss majones
- Sitronsaft, (ca, saften av en 1/2 sitron)
- 1 ts sukker
Druesalat |
Mandelpoteter |
Kyllingfilet |
Sprøstekt kylling |
Stekefett fra kyllingfilet |
Lovise sprøstekt kylling |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar