Nå har jeg kommet meg ned fra fjellheimen.
Kjørte over Peer Gynt vegen -og der var det nydelig i dag 🍂
Middagen blir enkel, rester fra gårsdagen 👉 Elgskav, som jeg serverer med hvitløksbrød.
Slår til med en rask, enkel og god eplekake med vaniljesaus til dessert.
Det er sesong for gode norske epler.
Gravenstein var vår viktigste eplesort frem til 1970-årene.
Fremdeles er gravenstein en av de viktigste eplesortene i norsk fruktdyrking.
Jeg river eplene på rivjern så kaken blir skikkelig saftig og god 🍎
Nydelig eplekake med smak av sitron og kanel !
Du trenger:
- Revet sitronskall
- 150 g smør
- 2,5 dl melis
- 3 egg
- 2,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stk epler
- 2 ts malt kanel
- Sett ovnen på 175°C
- Smelt smør i en kjele. Nå kan du passe på og pensle springformen.
- Skyll sitronen og riv skallet, pass på så du ikke får med et hvite.
- Bland sammen egg, melis, sitronskall, vaniljesukker, bakepulver og mel, og rør til en jevn røre.
- Fjerne eplekjerne og riv eplene. Bland dem inn i røren.
- Hell røren i en smurt springform. Min form er på 26Ø, min du kan gjerne bruke en form på 24Ø.
- Dryss over kanel.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter.
- Dryss litt melis på kaken og server med krem, vaniljesaus eller is.
Eplekake |
Denne kakeformen, med kakefat som bunn er veldig praktisk hvis man skal servere kaken varm eller lunken 🍎🍏
Eplekake |
Eplekake |
Eplekake |
Peer Gynt vegen mellom Fagerhøy og Skeikampen |
Peer Gynt vegen 1 oktober 2023 |
Gravenstein epler |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar