Det er en gryte med chili, tomater og kjøtt 🍅
Tradisjonelt lages Chili con carne med storfekjøtt, men det er godt med viltkjøtt også. 👉 Her finner du en utgave med elg !
Chili con carne er en av verdens mest kjente gryteretter !
Den kommer fra Amerika, mest sannsynlig fra Texas.
En vegetarutgave, hvor kjøttet er erstattet med bønner og kikerter.
Gryta får en god varmende fyldig smak når man tilsetter kanel og mørk sjokolade 🍂
Knallgod, smakfull og varmende Tex-Mex gryte 🌿
Perfekt etter en tur ute på høsten -eller vinteren !
Du trenger til 4-6 porsjoner:
- 1 stk gul løk
- 1 stk kinesisk hvitløk eller 3-4 fedd hvitløk
- Stekeolje
- 2 stk gulrot
- 2 stk paprika
- 1 stk chili
- 800 g hermetiske tomater, med eller uten krydder
- 1 ss tomatpure
- 1 ts spisskummen
- 1 ts røkt chili
- 1 stk kanelstang
- 230 g kidney bønner
- 230 g sorte bønner
- 230 g kikerter
- 30 g mørk sjokolade
- 1 ts Maldon salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Hakk løk og finhakk chili. Finhakk -eller riv hvitløk.
- Del gulrot og paprika i ganske små biter.
- Stek løk og hvitløk gyllen i en tykkbunnet kjele før du blander inn chili, gulrot og paprika.
- Hell over tomater, tomatpure og krydder.
- Bland alt godt sammen og la gryta småkoke i 20 minutter.
- Sil av laken på hermetiske bønner og kikerter -og skyll dem godt før du blander dem inn gryta. La det koke videre i 10 minutter.
- Ta ut kanelstangen og hakk sjokolade, som du tilsetter i gryta.
- Smak til med salt og pepper og server Chili sin carne med godt brød eller chips.
Chili sin carne / Chili uten kjøtt |
Chili sin carne |
Chili sin carne |
Chili sin carne |
Bekkelaget - Ottestad - Utsikt mot Mjøsa ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar