Indrefilet av lam 🐑 Herlig smak av Norsk natur !
Kjøttet smelter på tungen og smaker himmelsk 💚
Kjøttet smelter på tungen og smaker himmelsk 💚
Lam er bare så godt -og er så mye mer enn bare fårikål og pinnekjøtt.
Det beste på lammet er jo det som ikke går i fårikålgryta, nemlig de herlige små filetene.
Det beste på lammet er jo det som ikke går i fårikålgryta, nemlig de herlige små filetene.
Her har jeg brukt indrefilet av lam, marinert med hvitløk og rosmarin fra Annis Pølsemakeri.
Men, lammefilet er veldig god når den kun er krydret med salt og pepper også. Indrefilet av lam er så små og tynne, så de skal ikke stekes lenge, kun ett par minutter på hver side. Du kan ettersteke kjøttet i stekeovnen på 125°C eller til termometeret viser 60°C hvis du ønsker det. Det kan være en fordel hvis du skal steke til mange personer.
Soyabønnen består av 30% karbohydrater, 36% protein, 18% olje og 14% væske.
I tillegg er det en god kilde til fiber, kalium, jern, sink, kalsium, omega-3, vitamin E, fosfater og hele vitamin B-komplekset. Soyabønnen har dessuten en lav glykemisk indeks.
Edamame blir ofte dampet med belgen på, sammen smør, sitron og havsalt.
De spises med fingrene og man skal suge ut bønnene. Belgen skal man ikke spise.
Jeg brukte fryste soyabønner uten belg, som jeg fant i frysedisken.
Jeg brukte fryste soyabønner uten belg, som jeg fant i frysedisken.
Ung, saftig og bløt stil, preg av røde bær, urter, litt fat og vanilje.
er et sted mellom gammel nok til å vite bedre
og ung nok til å gi fullstendig blaffen.... 💛
Nydelige smaker klar til servering på 30 minutter.
De 30 minuttene starter etter kjøttet er temperert og pestoen står i kjøleskapet.
- 400 g små nypoteter
- 200 g frosne edamame
- 300 g indrefilet av lam
- Salt
- Pepper
- Smør
- 1 dl vann
- 1 stk klementin
- 1 ss soyasaus
- Frisk basilikum
- 👉 Pesto
Sånn gjør du:
- La gjerne kjøttet temperere seg i 30 minutter i romtemperatur før tilberedning.
- Lag pesto eller bruk en god utgave av ferdig pesto med basilikum.
- Vask potetene og kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter. Tilsett frosne edamame bønner de siste 3 minuttene av koketiden.
- Krydre lammefilet med salt og pepper.
- Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, i 2 minutter på hver side. Stek fileten videre i stekeovn eller skru litt ned på varmen og etterstek lammet i ca. 5 minutter. Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 10 minutter før du deler kjøttet i skiver.
- Hell vann i stekepannen, som du stekte kjøttet i og tilsett saften av en klementin og soyasaus. Kok opp sjyen. La den koke ett par minutter og smak til med pepper.
- Sil av vannet på poteter og edamame.
- Bland inn 1-2 ss pesto og 3-4 ss frisk grovt hakket basilikum.
- Del lammefilet i skiver og legg kjøttet på ett fat, sammen med potetene.
- Server sjysausen ved siden av.
Indrefilet av lam |
Sitrussjy med soya |
Nypoteter med edamame & pesto |
Indrefilet av lam med nypoteter, edamame, pesto & frisk basilikum ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar