Squash er en grønnsak med mange forskjellige navn. I flere land kalles denne zucchini som er italiensk og betyr lite gresskar. Squash tilhører nemlig gresskarfamilien, men i motsetning til gresskar høstes denne i umoden tilstand mens skall og fruktkjøtt fortsatt er mykt.
Den har en mild smak, men den trekker til seg smak som en svamp.
Fargen på skallet er ofte grønn, med det finnes også gul og brun squash.
(Ref. klinisk ernæringsfysiolog for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet)
Takk, det var hyggelig lesning 💚
Funkygine Food Pasta Spaghetti Fullkorn er laget av 100% fullkorn.
Du trenger til 4 porsjoner
Sunnere pasta til middag - for hele familien '' !
Pastaen fra Funkygine inneholder mindre sukker, enn andre merker 🌿
Den inneholder 8 g kostfiber, 12 g protein og kun 1,6 g sukker per 100g
Vinneren i testen hos 👉 BraMat inneholdt 9 g kostfiber, 16 g protein og 3,8 g sukker.
Rask, sunn, smaksrik, knallgod lunch eller middag🌿
Server retten, som ren vegetarrett eller med stekt kyllingfilet, fisk eller svinekjøtt.
Inneholder totalt 1324 kcal / 331 kcal per porsjon - 52 g karbo
Tomatsaus med gulrot- Squash
- Olivenolje eller raspolje
- Salt
- Knallgod tomatsaus med gulrot *
- 250 g fullkornspaghetti
- 50 g revet lett ost
- Kok tomatsaus med gulrot, som beskrevet under🍅
- Del squash opp i biter og stek dem i litt olje før du legger dem over i tomatsausen.
- Kok opp 2,5 liter vann tilsatt 2,5 ts salt til koking av 250g pasta.
- Kok fullkornspagehetti al'dente, sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
- Bland spaghetti inn i tomasausen, tilsett litt kokevann hvis nødvendig.
- Tilsett en neve grovhakket koriander og/eller basilikum.
- Server pastaen med revet ost hvis du ønsker det.
- 1/2 stk rødløk
- 1 stk gulrot
- 400 g hermetiske tomater, gjerne med oregano og basilikum
- 1 ss sukrin sirup gold / flytende honning
- 1 rød chili
- 1-2 ss lime eller sitronsaft
- Salt
- Pepper
- Koriander / Basilikum
Sånn gjør du:
- Hakk rødløk, finhakk chili og riv gulrot på ett rivjern.
- Kok opp tomater, flytende søtning, vårløk, chili og gulrot.
- La sausen småkoke i 15 minutter.
- Kjør sausen med en stavmikser.
- Smak til med salt og pepper.
Blir det igjen rester så smaker den godt kald også faktisk 🍝
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar