Kremet pasta med kamskjell !


Ferske kamskjell er helt klart best, men frosne kamskjell er mye billigere og lettere å få tak i, hvis du ikke har en fiskehandler i nærheten. Tin kamskjell natten over i kjøleskapet eller ca. 2 timer i romtemperatur. Tin dem ikke i vann ! La dem renne av og tørk godt av dem med tørkepapir etter tining. Smaken er stort sett den samme på frosne og ferske kamskjell, men frosne inneholder mye væske og derfor er det viktig av de får 'tørket godt opp' før de stekes. 
Men, samme hva du gjør - frosne kamskjell krymper til halv størrelse under steketiden.

Bruk en pasta, som trekker til seg den gode sausen 🍅
Casarecce, stammer fra ordet casereccio, som på Italiensk betyr 'hjemmelaget'.
Fasongen er litt større og tykkere enn mye annen pasta. De blir støpt i bronseformer, som gir en naturlig, ru overflate. Den litt røffe strukturen trekker til seg masse god saus.


Pastasauen er laget med kremfløte, revet mozzarella, soltørkede tomater med basilikum, hvitløk, chiliflak, paprikakrydder og basilikum.

Retten er enkel å lage og smaker himmelsk 🌿
Fiks ferdig på under 30 minutter.
Den kan gjerne serveres i små porsjoner til forrett også 💚


Du trenger til hovedrett til 3 porsjoner / forrett til 6 porsjoner:
  • 220 g pasta casarecce eller annen god pasta
  • 360 g kamskjell
  • Salt
  • Olje, du kan selvsagt bruke olivenolje
Pastasaus 
  • 2 ss olje
  • 100 g soltørkede tomater med basilikum
  • Ca. 2 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 100 g revet mozzarella 
  • 1/2-1 ts knuste chiliflak
  • 1/2 ts paprika
  • Frisk basilikum
  • 1/2 -1 dl pastavann
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Hvis du bruker frosne kamskjell, sørg for at kamskjellene er helt tint. Tørk hvert kamskjell med papirhåndkle for å fjerne ekstra vann. Legg dem til side på en tallerken, imens du forbereder pastaen og sausen. Kamskjellene skal stekes rett før servering.
  2. Kok pasta al'dente i godt saltet vann. Sil av, men ta vare på litt av kokevannet. 
  3. Finhakk soltørkede tomater og riv eller press hvitløk
  4. Varm opp litt olje i en gryte. Tilsett soltørkede tomater og hvitløk. La det surre noen minutter.
  5. Tilsett fløte, ost, chiliflak og paprikakrydder. Sett den til side imens du steker kamskjell.
  6. Krydre kamskjell godt med salt. Varm opp en stekepannen med litt olje. Vent til pannen er varm før du legger i  kamskjellene. La de ligge i ro i 3 minutter.  Snu kamskjellene og stek videre i 2 minutter på andre siden. Ta kamskjellene ut av stekepannene. Stek kamskjell i flere omganger, hvis du skal steke mange, så de blir stekt, ikke kokt.
  7. Tilsett kokt pasta, samt en gode neve hakket basilikum i sausen, og varm forsiktig opp på middels varme. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig. Tilsett litt av pastavannet, hvis sausen er for tykk.
  8. Legg kamskjellene i pastaen eller legg dem direkte på retten ved servering.
Steg for steg 👇

Kremet pasta med kamskjell

Kremet pasta med kamskjell

Kremet pasta med kamskjell

Kremet pasta med kamskjell

Kremet pasta med kamskjell

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF