Timianfylt kyllingfilet med ost & bacon og Hot kokko-saus & knaske grønnsaker !


Nydelig kyllingrett, med en symfoni av mange gode smaker !
Passer like godt til familiemiddager, gode vennelag eller romantisk middag for to!
Lev - Spis - Nyt ♫♪

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet

Brunsopp c",)


På tur i fjellheimen i vakre Gudbrandsdalen i dag, tror jeg at jeg fant brunsopp ♫♫ 
Brunsopp kan du lese om her Svampguiden

Det er nydelig i fjellheimen nå, høstfargene begynner allerede og komme ~**~ 
Så kom dere ut, om dere ikke drar til fjells så er skogen også ett godt alternativ !!
Ha en fin dag 

Viltgryte med snøfrisk ♥ஜ


Tilbringer helgen i fjellheimen -og hva passer vel bedre enn en god, varmende viltgryte

Oppskrift til 4 personer:
  • 800 g  finnbiff

Brownies med vaniljeis og bringebærculie


Høsten nærmer seg, snart tid for innekos i sofakroken med familie og venner & lange kvelder med god mat rundt spisebordet ღ 

Men, denne kan nytes året rundt altså !!
Kjempegod dessert, som både voksne og små setter pris på.
Spis & Nyt ♫♪

Lammepølse med fetaost & oliven fra Annis Pølsemakeri med couscousalat ♥♫♪


I dag går ferden til Gudbrandsdalen -og ingen kjører gjennom Ringebu,
 uten å ta turen innom Annis Pølsemakeri !

Lammepølsene stekes på middels varme med godt smør i en stekepanne. 

Entrecôte av svin med ovnsbakte timian poteter og avokado & fetaostsalat ✿ ✿


Kjempegod middagsrett !
Bruk så mye du vil av hver ingrediens, det kommer an på hvor mange personer du skal serverer til.
Det går også fint å bruke koteletter og andre typer av svinekjøtt ✿ ✿

Fløtegratinerte poteter ♥ஜ


'Er som poteten kan brukes til alt !'
Det stemmer i hvert fall om fløtegratinert poteter.
Fløtegratinerte poteter passer til både kjøtt- og fiskeretter, 
Nydelig til roastbiff, spekemat og stekt laks !

Du kan tilberede dem på mange måter og variere retten med vanlig løk, hvitløk, kremfløte, matfløte og melk. Her får du tre varianter av fløtegratinerte poteter.
Fløtegratinerte poteter kan også tilberedes uten ost, det er jo ikke sikkert at ost alltid passer til resten av retten du skal servere.


Fløtegratinerte poteter med løk, melk og kremfløte:

Fiskesuppe’gryte – med futt i ♪♫♪


Denne retten var litt i overkant spennende og komponere c",)
Dro på CC Mat i Hamar og handlet.
Der selger de blant annet fersk fisk og sjømat fra : Knutstad & Holen A/S

Oppskriften skrev jeg ned under kokkeleringen
-og dette ble resultatet; Smakte nydelig (*-*)

Pizza med tacokylling c",)


Sunn & Rask Tirsdagspizza til kidsa, med grov pizzabunn og kyllingkjøttdeig 

Du trenger:
  • 1 grov pizzabunn

Hollandaisesaus


Hollandaisesaus passer perfekt til fisk, grønnsaker og porsjert egg.
Den mest kjente retten med Hollandaise saus er Egg Benedict.

Til tross for navnet, antar de fleste at Hollandaise har sin opprinnelse i Frankrike og tidligere var kjent som Sauce Isigny, etter en by i Normandie kjent for smør og fløte. Det er uklart hva som forårsaket navneendringen, og det alternative navnet Sauce Isigny er fortsatt inkludert i franske oppslagsverk. 

Da Normandies meieriproduksjon ble lagt ned under første verdenskrig, ble sausen omdøpt til "Hollandaise" for å gjenspeile bruken av importert nederlandsk smør. 

Marie-Antoine Carême, den legendariske franske kokken som katalogiserte, beskrev og organiserte hundrevis av sauser, inkluderer en klassisk, umiddelbart gjenkjennelig oppskrift, som refererer til den som en "gammel" oppskrift og kaller den Hollandaise selv om den krever Isigny-smør, noe som antyder at Hollandaise var det etablerte navnet i god tid før 1830 årene.

Sausen er ikke vanskelig å lage hvis du holder den passe varm frem til servering.
Hold den varm på halvdelen av stekeplaten, på svakeste varme -så går det nok bra 💕
Print Friendly and PDF