Hvit sjokolade er egentlig ganske lik vanlig brun sjokolade, men litt forskjell på smaken da hvit sjokolade ikke inneholder kakaomasse, som du som regel finner i brun sjokolade.
Hvis sjokolade ble første gang laget i Sveits, rett etter første verdenskrig og ble distribuert i USA for første gang i 1948.
Den er meget søt, så i denne oppskriften er det mye sitrus for å gjøre den litt friskere, samt at den
blir servert med syrlige frø av granateple.
Ingredienser til 6-8 porsjoner:
- 500 g hvit sjokolade
- 5 dl fløte
- 2 eggehviter
- 3 lime
- 2 sitroner
Jeg smeltet den i en bolle i mikroen på 360W, i noen minutter.
Rør godt, pass på at den ikke blir for varm, da blir den fort litt kornete.
Avkjøl den.
2) Visp fløte, eggehviter og saften av lime og sitron, sammen til den er luftig og kremete.
3) Hell en skje av kremen i den varme sjokoladen, rør godt og vend resten sammen, litt og litt om gangen. Hvis den "klumper" seg, kan du sette bollen i mikroen, på 360W 1 minutt.
Hell røren i porsjonsglass og sett de i kjøleskapet til de stivner, gjerne over natten.
Tilsett granateple på toppen, pynt med sitronmelisse ♥
Sett en skål med granateple på bordet, så gjestene kan ta på mer om ønskelig.
♪♫¸♥¸♫♪♪♫¸♥¸♫♪♪♫¸♥¸♫♪♪♫¸♥¸♫♪
Denne desserten vil bli meget populær hos min datter. Takk for oppskriften.
SvarSlettDen er nok midt i blinken for 'søtmomser' ;)
SlettEr veldig søt, det gjorde seg med en ekstra skål med granateple.