Her har jeg laget en med mango - Den er frisk, god og syrlig.
Passer godt etter litt tunge middager.
Til 6 porsjoner:
Panna cotta ✿- 3-4 stk gelatinplater
- 2 stk vaniljestenger
- 7,5 dl kremfløte
- 2 ½ dl sukker
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Hvis du skal servere desserten i glassene bruker du 3 gelantinplater til 7,5dl fløte,¨men hvis du skal ta den ut av formen og servere den på en asjett eller i en skål bør du bruke 4 gelantinplater.
- Del vaniljestang i to på langs, skrap ut frøene.
- Både stang og frø skal kokes sammen med fløten.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljestenger.
- Ta det av platen, ta ut vaniljestangen og rør inn gelatinen, klem vannet godt ut av gelatinen.
- Sil fløten og ha blandingen i serveringsglass eller egnede former.
- Pass på at ikke fløten er for varm, så glasset sprekker, eller bruk glass som tåler varme.
- Avkjøles i kjøleskap, minst 4 timer før servering. Kan gjerne lages dagen før den skal serveres.
- 1 stor mango
- 3 ss melis
- Fjern stein og skall på mangoene.
- Kjør fruktkjøttet i en mikser, sammen med 3 ss melis, smak til med mer melis hvis du vil ha den litt søtere.
Flere oppskrifter på Panna Cotta finner du her :
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar