Nydelig rett med masse spennende smaker !
Fennikelen har fått ufortjent lite oppmerksomhet i forhold til hvor god den er.
Fennikelen har fått ufortjent lite oppmerksomhet i forhold til hvor god den er.
Fennikel har en sterk aromatisk lukt og smaker ganske likt som urteplanten anis.
Til 4 porsjoner trenger du :
- 800 g ørretfilet
- 2 stk klementiner
- 1 stk stor fennikel
- 2 stk store sjalottløk
- 1 beger crème fraîche
- 1 ts estragon
- 2 ss gressløk
- Salt
- Hvit pepper
- Skjær løk og fennikel i skiver. Stek dem i olje, til de blir blanke og fine.
- Tilsett crème fraîche, finhakket gressløk og estragon.
- Press saften ut av klementiner og ha i saften.
- La det koke inn i fem minutter.
- Smak til med 1ts salt og 1/2 ts hvit pepper.
- Fjern skinnet fra ørretfileten, kan ovnsbakes med skinnet på, men jeg foretrekker og fjerne skinnet før jeg tilbereder den.
- Del den opp i porsjonsbiter og legg fisken i en ildfast form penslet med litt olje.
- Legg på løk og fennikel blandingen.
- Legg over aluminiumsfolie.
Stekes i stekeovn på 200 grader i ca. 20 minutter.
Jeg serverte ørreten med grønne asparges, kokt 2-3 minutter
i lettsaltet vann og kokte 'Små Vildmose' poteter fra Danmark.
Smelt litt godt meierismør, hell litt over potetene.
Dryss over litt persille ♫
Denne retten trenger en hvitvin med mye friskhet og litt
sødme. En Tommasi fra Italia kan anbefales ♫
Tommasi Adorato Appassimento 2012
Ingredienser ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar