God biffmiddag kan vi ikke få for mange av ♫♪
Her har jeg brukt mør ytrefilet, servert med en sterk peppersaus med rosepepper og
dampet pak choy, en supergod kål fra Asia. Den minner om spinat i tilberedning og konsistens,
men ikke i smak, den smaker litt pepper.
Du trenger:
- 250 g ytrefilet per person
- Pak choy, 150 g per person
- 1 løk
- 1 rød paprika
- 2 ts svart pepper, knust
- 2 ts rosepepper, knust
- 3 ss hvetemel
- Kjøttfond/buljong
- 1 dl fløte
- Meierismør
- Biffkrydder
- Salt
- Pepper
- Sukkerkulør
- (Timian til pynt)
- (Kryddersmør)
Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30 minutter før det skal stekes.
Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder.
Stekes i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft.
Da er biffen medium stekt.
La den hvile 5-10 minutter.
Legg på en bit kryddersmør ved servering hvis du ønsker det.
PAK CHOY:
- 500 g pak choy
- 1 dl vann
- 3 ss meierismør
- Maldon salt
- Pepper
La det småkoke under lokk i 5 minutter.
Ta av lokket på kjelen, sett opp varmen og la det dampe til vannet er dampet bort, 2-4 minutter.
Tilsett smør, salt og pepper.
Rør forsiktig eller rist på kjelen så alt blir godt blandet i ca. 2 minutter.
ROSEPEPPERSAUS:
Finner du oppskrift på her.
Server retten med hva du måtte ønske av poteter eller ris.
Dal Nostro Giardino Barbera d'Asti 2012
Servert med pommes frites ♫♪ |
Ingredienser |
⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) Ha en romantisk aften - kos dere ♥
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar