Den er aller best nå på vinteren, når vannet er på sitt kaldeste.
Du kan variere smakene i det uendelige, her er en god oppskrift med øl, appelsin, rødløk og fennikel.
Her er noen flere gode blåskjell oppskrifter: Moules-frites, Blåskjell med hvitløk og basilikum !! Hoi Ma Laeng Poo c",) Blåskjellsuppe, Blåskjell på grillen ♫♪
Du trenger til hovedrett for 2 eller forrett til 4 porsjoner:
Inneholder totalt 405 kcal.
- 1 stk fennikel
- 1 stk appelsin
- 1 stk rødløk
- 2 stk hvitløkfedd knust
- 3 dl lyst øl, gjerne hveteøl
- 1000 g blåskjell
- Persille frisk, finhakket
1) Skrell appelsinen.
2) Skjær fennikel i skiver og appelsinen i båter.
3) Skrell og finhakk hvitløk og rødløk.
4) Ha fennikel, appelsin og løk i en kjele sammen med hvitløk og øl.
5) Kok i 8-10 minutter.
6) Ha i blåskjellene og la dem koke med til de åpner seg, 5-7 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar