Det posjerte egget flyter utover pastaen og passer ypperlig sammen med den hissige spanske pølsen 😋
Chorizo inneholder masse sterke smaker, så jeg synes ikke at den egner seg, som hovedkomponent i en rett, men den gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.
Chorizo inneholder masse sterke smaker, så jeg synes ikke at den egner seg, som hovedkomponent i en rett, men den gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.
Chorizo blir, som regel laget med svinekjøtt og paprika.
Det er paprika som gir pølsen den røde fine fargen 🌿
- 130 g chorizo
- 200 g spaghetti
- 2 egg
- 2 stk hermetisk paprika, ca 200 g
- 3 ss olivenolje
- 2 stilker bladpersille
- Pepper
- Salt
- (Parmesan)
- Kok pasta al'dente etter anvisning på pakken.
- Skjær chorizo og paprika i biter.
- Varm oljen i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, paprika og masse sort pepper. Stekes i ett par minutter, til alt er godt og varmt og skyen har fått en fin rød farge.
- Posjert egg : Kok opp 1 liter vann, tilsett 4 ss edikk og 1 ts salt. Knekk eggene ett og ett egg i hver sin kopp eller skål. Rør i vannet med en skje så du lager en god ̈́virvel' i vannet. Legg eggene forsiktig ned i kjelen, vannet skal ikke koke når du tar eggene i. Posjeres i 3-4 minutter. Ta eggene opp av kjelen.
- Sil vannet av pastaen, ta vare på litt av kokevannet.
- Hell pastaen i pannen med chorizo og bland alt godt sammen, tilsett 1 dl kokevann.
- Grovhakk bladpersille, bruk kun bladene og bland urtene inn i pastaen.
- Fordel pastaen på to tallerkener og legg ett posjert egg på toppen av pastaen, krydre med salt og nykvernet pepper.
- Dryss over parmesan eller annen god revet ost, hvis du ønsker det.
Klar til servering ! |
Spis & Nyt ♪ |
Ingredienser |
Hyggelige kommentarer fra Lorenzo Boni ♥
Kjøkkensjefen for Barilla America !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar