Chorizo inneholder masse sterke smaker, så jeg synes ikke at den egner seg, som hovedkomponent i en rett, men den gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.
Chorizo blir, som regel laget med svinekjøtt og paprika.
Det er paprika som gir pølsen den røde fine fargen.
Hermetiske tomater er en langtidsholdbar sunnhetsbombe. Ernæringsmessig overgår de konserverte tomatene friske tomater. Forklaringen er at tomatene blir varmebehandlet før de hermetiseres. Under behandlingen sprenges cellene, og det gjør det lettere for kroppen å ta opp de sunne mikro- og makronæringsstoffene tomaten inneholder.
Til 4 porsjoner trenger du :
- 4 store rå kyllinglår
- Stekeolje
- Smør
- 2 chorizo pølser
- 1 løk, i skiver
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 x 290 g boks kikerter, avsilt og skyllet
- 400 g hermetiske tomater
- 2 dl kyllingkraft/buljong
- Frisk timian
- Salt
- Pepper
- Grønnkål, strimlet
- Brun kyllinglår raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side.
- Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.
- Skjær løk i skiver og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.
- Tilsett kikerter, tomater, en kvist timian og kyllingkraft.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form.
- Legg kyllinglår og chorizo på toppen.
- Sett på lokk eller dekk til med stekefolie.
- Stek formen på 200 grader i 20 minutter.
- Ta av lokket og tilsett strimlet grønnkål. Dytt grønnkålen litt ned i sausen.
- Stek videre, uten lokk i ca. 15 minutter.
Ordet braisere kommer fra det franske ordet braisèr, som beskriver en matlagningsteknikk der man varmebehandler godt brunede råvarer i en gryte sammen med væske under tett lokk og som, regel stekes den i ovn.
Klar til 'første' steking ! |
Nesten klar til 'andre' steking |
Ferdig stekt |
Portada Caladoc Tinta Roriz 2013
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar