Dette er en utgave med kjøttdeig av storfe og søtpoteter, som egentlig ikke er en potet,
men en sunn og næringsrik grønnsak. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A, og søtpoteten ligger helt i toppen når deg gjelder innehold av betakaroten.
Den er supersunn og god !!
Spander på en god smaksrik ost !
Resultatet blir en utrolig god ovnsrett, med masse smak ♫♪
Jeg serverte den med dampet mangold, en bete (kalles også for bladbete) og er en nær slektning av rødbete, men det er bladene som blir brukt som grønnsak.
- 800 g søtpoteter
- 1,5 dl matfløte
- 2 eggeplommer
- 50 g smør
- 300 g revet ost, jeg brukte 200 g cheddar og 100 g jarlsberg
- Salt
- Pepper
- 1 stor gul løk
- 800 g kjøttdeig
- 2 ss mel
- 1,5 dl vann
- 3 ss worcestersaus
- 2 ss soyasaus
- Skrell søtpotetene og del i biter.
- Kok bitene myke i lettsaltet vann.
- Sil fra vannet og la potetene dampe fra seg i 2 min.
- Mos søtpotetene, med en potetpresse, gaffel eller stavmikser.
- Pisk inn fløte, eggeplommer, smør og halvparten av osten til en jevn mos.
- Smak til med salt og pepper.
Kjøttfyll:
- Stek kjøttdeigen.
- Skrell og hakk løken, og brun den i en stekepanne.
- Bland kjøttdeig og løk sammen.
- Dryss over mel og tilsett vann, worchestershiresaus og soyasaus.
- Kok opp, og krydre med salt og pepper.
- Ha kjøttblandingen i en ildfast form, og bre søtpotetmosen over.
- Dryss over resten av osten, og stek midt i ovnen ved 200 °C i ca. 25 minutter.
Klar til steking |
Mangold:
- 1-2 bunter mangold, ca. 150 g per porsjon
- Vann, ca. 1/2 dl, men det kommer jo litt an på mengden.
- 1-2 ss smør
Sånn gjør du:
- Skjær av de tykkeste stilkene og skyll bladene.
- Legg bladene i en stor kjele med litt vann, ikke mye og en klatt smør.
- Legg lokk på kjelen og bruk middels varme, mens du rister kjelen en gang i blant slik at den ikke setter seg fast.
- Mangolden er ferdig når den har falt sammen og er mør, det tar ca. 5 minutter.
Dampet mangold |
Ingredienser |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar