Nydelig fløyelsmyk sjokoladedessert ღ
Den bakte sjokoladen serveres med gode, friske bringebær, sitronmelisse og 'noe sprøtt'.
Desserten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet frem til servering !
Du trenger til 6 porsjoner:
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl lett melk
- 3 dl kremfløte
- 6 stk egg, skal bare bruke eggeplommene
- 50 g sukker
- 1 ts kanel
- Melis
- Bringebær
- Sitronmelisse
- Havreflarn, eller noe annet sprøtt !
- Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme.
- Kok opp melk, fløte, sukker og kanel.
- Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet.
- Avkjøl til romtemperatur.
- Skill eggeplommene fra eggehvitene.
- Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
- Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene.
- Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
- La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg, før du setter dem i kjøleskapet.
- Pynt og servér med friske bringebær, sitronmelisse, ett dryss melis -og noe sprøtt !
Eggehvitene kan brukes til å lage en god marengskake: PAVLOVA
Klare til steking ღ |
Klare til servering ღ |
Ingredienser ღ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar