Ukemeny - Uke 17 - 2015 ✿ Tømmerstokk meny !


Etter en fin helg med behagelig temperatur, mye frisk luft, lange gåturer og samlet naturlige
D-vitaminer er jeg klar for en nye arbeidsuke.
Dårlig med fisk og sunne retter denne uken her, mye kjøtt og kraftig kost, som enhver tømmerhogger ville sette pris på ! Håper dere finner noe som frister.


Oppskriften finner dere ved og trykke på navnet til dagens rett.

Mandag
Moussaka med søtpotet a'la Edel

Moussaka er en rett fra Hellas. Grekernes lasagne, bytter ut pasta med aubergine.
Grekerne bruker, som regel lammekjøtt.
Jeg bytter ut aubergine med søtpotet og lam med storfe, så denne kan vel kanskje kalles for
Kjøttform med søtpoteter. Bruk gjerne kyllingkjøttdeig, hvis du ønsker den litt sunnere.


Tirsdag
Strimlet svinekjøtt med grønne bønner
Rask, enkel og sunn middag !!
Dette er vel den sunneste middagen jeg kan by på denne uken, foruten om morgendagens fiskemiddag.
Renskåret svinekjøtt er magert, inneholder kun 2-4% fett


Onsdag
Fransk Biffsandwich med Dijonsennep & Brie

God 'kosemat' til kvelds på lillelørdag ♫♪
Noe som er raskt og lage, men likevel smaker helt nydelig.
Biff & Sennep er det mange som sier er ' en perfekt match ' !


Torsdag
Stekt fjellørret med agurksalat og Crème Fraîche-saus

I dag blir det fisk.
Dårlig med fersk fjellørret kanskje, men jeg har smakt den billige, fryste småørret fra Peru, som blir solgt i mange av dagligvarebutikkene og den er faktisk veldig god. Husk og ta den ut av fryseren eller kjøp den dagen før og la den tine i kjøleskapet over natten.



Fredag
Aussie Burgers c",) Hamburger fra Australia
Denne burgeren var dagens anbefaling på Lesernes VG, 15 november 2013.

Det er mange varianter, men i de uskrevne, australske hamburgervedtektene står det at
rødbeter, ananas og egg må inkluderes på ingredienslisten.  I tillegger kommer BBQ-sausløk, tomater og salat.  De fleste bruker også bacon og ost.
Denne burgeren inneholder det meste !
Lørdag
En god biffmiddag servert med pommes frites, stekt sopp og stekte tomater.
Sausen er etter en oppskrift av Arne Brimi.
Spis & Nyt !
Søndag
Lancashire hotpot er opprinnelig laget med lammekjøtt og mynte, men jeg har byttet ut lammekjøtt og mynte med oksekjøtt og bladpersille !
Resultatet er en kraftig, smakfull ovnsrett. Passer godt på kalde dager, sammen med
ett glass fyldig rødvin ♫
Ukens dessert
Ukens kraftige kost avsluttes med en kraftig dessert -og vi trenger ikke vente helt til jul
med og spise den !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF