25 februar 2017

Sweet & Sour Chicken ♫♫


En av mine lesere etterlyste sursøt kylling - nå kommer'n 😘
Det er en klassisk kinesisk rett, som man finner på stort sett alle kinarestauranter !!
Finnes i 1000-vis forskjellige utgaver, dette ble min.
Smaker smaskens godt ♫♫


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 2 små bokser (ca. 400 g) hermetisk ananas i biter, juicen skal også brukes
  • 1,5 dl kyllingkraft, jeg brukte ett beger kyllingfond og vann
  • 3 ss god ketchup
  • 2,5 ss eplecidereddik
  • 2 ss potetmel
  • 1 ss demerasukker 
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss solsikke- eller rapsolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 rød chili
  • 1 rød paprika, 
  • 1 liten grønn paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 gulrøtter
  • 600 g kyllingfilet 
  • 125 g babymais
  • 2 tomater 
  • Salt
  • Pepper
  • Ris
  • Koriander

Sånn gjør du:
  1. Lag sursøt saus ved å vispe sammen ananasjuice fra boksene, kyllingkraft, ketchup, eddik, soyasaus, demrasukker og potetmel.  
  2. Hakk løk og chili. Rens og skjær paprika i terninger. Fjern innmaten i tomatene og skjær dem i biter. Skjær gulrøtter i ganske tynne staver og kylling i tynne strimler. Det lønner seg å forberede alle ingrediensene før du begynner stekingen.
  3. Varm oljen i en stekepanne på sterk varme. 
  4. Tilsett løk, chili, paprika, gulrøtter og kylling og stek under ømrøring i ca. 5 minutter.
  5. Tilsett mais, ananas og den sursøte sausen. La det koke i 2 minutter.
  6. Tilsett tomater og kok i ytterliger 2 minutter eller til sausen tykner, kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre, men fremdeles har litt tyggemotstand.
  7. Smak til med salt og pepper -og eventuelt litt mer soyasaus.
  8. Serveres med kokt ris og frisk koriander.
Skjært opp ingrediensene  ♫♫
Lager sursøt saus  ♫♫
Steking pågår !!  ♫♫
Klar til servering  ♫♫
Smaker smaskens  ♫♫ Spis & Nyt !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF