Jeg bruker Hellstrøm' sin gløgg, det er fordi jeg hadde igjen litt på en flaske.
Du kan gjerne bruke en litt billigere alkoholfri utgave i denne retten.
Men, den er veldig god altså
⇾ Her serverer jeg den med pepperkaker og blåmuggost !
- og ⇾ her med ovnsbakt brie foran peisen på hytta 🍂
Gløgg kan brukes til mer en drikke !
Har du prøvd å marinere hvitt kjøtt med gløgg ?
Server kylling & saus med ovnsbakte parmesan-poteter og gode grønnsaker.
Ble slettes ikke verst 🍂
Du trenger til 4 porsjoner
- 4 stk kyllingfilet
- Stekesmør
Gløggmarinade
- 3 dl sterk utblandet gløgg
- 1 stk appelsin
- 2 ss revet/finhakket ingefær
Sånn gjør du:
- Riv skallet av appelsinen og press ut saften.
- Riv ingefær.
- Bland sammen gløgg, ingefær, appelsinskall og appelsinsaft.
- Finskjær kyllingfiletene for fett og sener.
- Legg kyllingfilet i en pose, gjerne dobbel så det ikke går hull på den, og hell over marinaden.
- Mariner kjøttet i 4-24 timer i kjøleskapet.
- Ta kyllingen ut av kjøleskapet. Sil av og ta vare på marinaden.
- La kjøttet temperer seg i romtemperatur i 30 minutter. Tørk godt av kjøttet før du steker det.
- Krydre kjøttet med salt og pepper.
- Varm opp stekepannen med godt smør.
- Stek kyllingfilet i 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe. Legg på lokk og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter.
Ovnsbakte parmesan-poteter
- Poteter
- Revet parmesan
- Frisk timian
- Salt
- Pepper
Sånn gjør du:
- Vask potetene og del dem i to.
- Legg dem i en i ildfast form og strø på salt, pepper, parmesan og litt timian
- Stek dem på 220° i 30-40 minutter, til de er møre. Kommer an på størrelsen på potetene.
Gløggsaus
- Gløggmarinade
- 1 dl kremfløte
- 3 ss soyasaus
- 2 ts maizena + litt vann
- Pepper
- Salt
Sånn gjør du:
- Hell marinaden, som kalkunen ble marinert i, over i en kjele og kok den i 5-10 minutter.
- Tilsett fløte og soyasaus.
- Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell den over i sausen.
- Kok til sausen tykner.
- Smak til med pepper og salt.
Grønnsaker
- Snacks gulrøtter
- Brokkolini
- Flaksalt
Sånn gjør du:
- Del små gulrøtter i to på langs.
- Kok gulrøttene i godt saltet vann i ca. 10 minutter.
- Tilsett brokkolini og kok videre i 3-4 minutter.
Gløggmarinert kylling med parmesanpoteter og gløggsaus ! |
Fredagsmys 🎶🍷
Fyr i peisen, mænna spiller på tangentene 🎹
Jeg grubler på en oppskrift eller to 🍒🍎🍐
Lag en fin kveld 💙💜
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar