Scampi med casarecce i en smakfull tomatsaus !


Fredag ! 💕✨ Beste dagen i uka
-og da blir det noe HOT med SCAMPI ♫

Eller hvor Hot den blir avgjør du selv, bruk mye eller lite chili.

SCAMPI er det italienske navnet på sjøkreps og bestiller du det i utlandet vil du bli servert sjøkreps. I Norge ble forskjellige typer varmtvannsreker introdusert under navnet Scampi.
Vannameireker er den vanligste varmtvannsreken, som importeres til Norge i dag 🌿
Scampi / Vannamei rekene jeg brukte er tropiske store reker oppdrettet Vietnam.
De er fra ASC-sertifisterte anlegg, uten bruk av antibiotika og på best mulig måte for miljøet
.


Scampi med casarecce & hot tomatsaus 🍅

Casarecce, stammer fra ordet casereccio, som på Italiensk betyr 'hjemmelaget'
Fasongen er litt større og tykkere enn mye annen pasta. 
De blir støpt i bronseformer, som gir en naturlig, ru overflate. Den litt røffe strukturen trekker til seg masse god saus. 

Det er ikke de store gledene, som gjør dagen god, 
men de små og enkle øyeblikkene av glede 💛

Spis og Nyt 🌿


Du trenger til 4 porsjoner:

  • 500 g rå scampi
  • 300 g casarecce eller annen god pasta
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 chili
  • 1 stk paprika
  • 400 g hermetiske tomater, med hvitløk & oregano
  • 2 stenger stangselleri
  • 10 stk små tomater
  • 2 ts tørket basilikum
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Frisk basilikum
Tomatsaus
  1. Hakk opp løk og grønnsaker i små biter og press eller riv hvitløk.
  2. Stek løk, hvitløk og chili i olje.
  3. Tilsett paprika, hermetiske tomater, stangselleri, små tomater, salt, pepper og krydder.
  4. La sausen koke i 20 minutter.
  5. Smak til med med salt og pepper, hvis nødvendig.
Scampi med pasta 
  1. Lag tomatsausen, som beskrevet ovenfor.
  2. Kok pasta al'dente. Husk at den skal koke videre i sausen. Sil av vannet, men ta vare på litt av kokevannet.
  3. Skrell, rens og stek scampi i en stekepanne med litt smør eller olje, til den skifter farge til rosa. Det tar kun ett par minutter.
  4. Bland tomatsausen inn i pastaen og bland det godt sammen, så den kryper inn i alle kroker og kriker i pastaen. Tilsett litt av kokevannet fra pastaen, hvis nødvendig.
  5. Bland inn stekt scampi og masse frisk basilikum.

Scampi med pasta i tomatsaus 


Scampi med pasta i tomatsaus


Scampi med pasta i tomatsaus

Scampi med pasta i tomatsaus


Scampi med pasta i tomatsaus 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF