21 juni 2024

Ytrefilet av lam med fløtegratinerte poteter, asparges og peppersaus.


Høysesongen for lammekjøtt er naturlig nok om høsten 🍂
Jeg kjøper masse godt lammekjøtt i september, som jeg pakker godt inn og fryser.
Nå må jeg passe på og spise opp alt før det er fersk lammekjøtt i butikkene igjen.

Sau og lammeunger har kommet til Heggsetra i Sør Fron -og du skulle sett hvor små og søte lammungene er 🐑

Her har jeg, som vanlig må jeg nesten si, brukt ytrefilet av lam, marinert med hvitløk og rosmarin fra Annis Pølsemakeri på Ringebu
🌿  Lammet har overvintret i fryseren min. 

Serverer herligheten med kremet fløtegratinerte poteter, sprø asparges og en litt sterk peppersaus 🌿 Enkel og god hyttemiddag 🌿

Lammefilet er knallgodt med pepper og salt også, den trenger ikke være marinert for å være god. 


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g (marinert) ytrefilet av lam
  • Stekesmør
  • Pepper
  • Salt
  • 16 asparges
  • Peppersaus *
  • Fløtegratinerte poteter *
Steg for steg 🌿
  1. Ta lammefilet ut av kjøleskapet.
  2. Forbered og stek fløtegratinerte poteter
  3. Lag sausen, nesten klar.
  4. Forbered aspargesene klar til koking-
  5. Stek lammefilet.
  6. Gjør ferdig sausen.
  7. Kok asparges
  8. Spis & nyt

Ytrefilet av lam
Du kan gjerne bare steke lammefilet i stekepannen, det gjorde jeg i dag.

Men, skal du steke til mange personer kan du ettersteke den i stekeovnen på 125°C varmluft i ca. 15 minutter, eller til termometeret viser 60°C.

Sånn gjør du:
  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter.
  2. Krydre lammefilet godt med salt og pepper.
  3. Stek kjøttet i en varm stekepanne med smør, i 3 minutter på hver side. Stek fileten videre i stekeovn eller skru litt ned på varmen og etterstek lammet i ca. 5 minutter.
  4. La kjøttet hvile i 10 minutter før du skjærer det i skiver.
Fløtegratinerte poteter
Oppskrift 👉 her

Asparges
Knekk av den nederste delen på aspargesen og kok dem i lettsaltet vann 3-4 minutter.

Peppersaus
Peppersaus finner du oppskrift på 👉 her.
Alternativ kan du bruke ferdig peppersaus fra Jacobs, den er veldig god den altså



Fløtegratinerte poteter

Asparges

Vendalsvannet   👉   Vendalen  i Sør Fron, Gudbrandsdalen

Kaffen er klar !


Lotta koser seg på trappa 🐈💚


Nyter dagens siste solstråler her oppe, - på Gråskarven 🌿💚 🧡💛
JBL 🎶 Thermacell 🦟 Rødvin 🍷


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF