Sjømannsbiff er en rett som stammer fra Sverige, og som det finnes mange varianter av langs hele norskekysten. Men øl er en fellesnevner, som gir retten en karakteristisk smak.
Rundstek ble tidligere kalt rundbiff. Navnet, rundbiff var noe misvisende fordi rundsteken har for mange bindevevshinner til å kunne brukes som biff. Bruker du rundstek trenger den lang steketid for å bli mør. Jeg tilbereder den i slowcooker, det er så praktisk, da den passer seg selv og du har hele dagen på å gjøre noe annet.
Den kan også stekes i stekeovn, hvis du ikke har slowcooker.
Ung, myk og saftig, preg av modne røde bær, litt tørket frukt, fat og vanilje, god fylde og lengde.
Oppskrift ⇾ her
🍷 Dagens vin : Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2021
USA, California, Sonoma CoastUng, myk og saftig, preg av modne røde bær, litt tørket frukt, fat og vanilje, god fylde og lengde.
Fra ⇾ Cline Family Cellars
Sjömansbiff til 6 porsjoner
🍷 Cline Sonoma Coast Pinot Noir 2021
- 6-8 stk kokefaste poteter
- 2 stk løk
- Smør
- Salt
- Pepper
- 1 kg rundstek
- 2 stk laurbærblad
- 1-3 dl vann / Bruk 1 dl i slowcooker / I ildfast form 2-3dl
- 1 beger kjøttfond eller en knust kjøttbuljongterning
- 33 cl øl
- 2 ss soyasaus a'la kikkoman
- 1 ss ketcap manis, tykk soyasaus
- Hakket bladpersille
- Syltet rødbeter
- Sylteagurk
Sånn gjør du:
- Del kjøttet i tynne skiver, ca. 1cm. Brun kjøttet på sterk varm, det går raskest med store skiver. Krydre med salt og pepper og legg kjøttet til side. Del kjøttet med en saks når du legger det over i kjelen.
- Skrell poteter og løk del dem i skiver. Hvis du bruker en mandolin går det raskt og effektivt.
- Legg potetskiver, løk og brunet oksekjøtt lagvis i en ildfast form eller slowcooker, med laurbærblad i midten.
- Hell over kjøttkraft, jeg brukte 1 dl vann og ett beger kjøttfond, soyasaus, kecap manis og øl.
- Stek sjømannsbiff, tildekket med lokk eller aluminiumsfolie 200ºC i 2 timer eller på slowcook, på LOW i 6-7 timer.
- Dryss over hakket persille og server retten med rødbeter og sylteagurk 🍃
🍺 Dagens øl : HAPPY - Glad glutenfri belgisk blondine
Vår Gluten Free Blonde er en glad melodi av et øl der byggmalt, rent vann fra Flåm og en unik belgisk gjær kombineres for et fruktig og smaksrikt brygg.
⇾ Ægir Bryggeri 🍺Du kan gjerne bruke alkoholfri øl i denne retten.
- VaretypeRødvin
- Varenummer3569501
- LuktAroma preget av røde bær, litt tørket og syltet frukt, urter, skogbunn, nøtt, fat og vanilje.
- SmakUng, myk og saftig, preg av modne røde bær, litt tørket frukt, fat og vanilje, god fylde og lengde.
- FargeDyp rød med blåskjær.
- Land, distriktUSA, California, Sonoma Coast
- ProdusentCline
- Årgang*2021
* Vi tar forbehold om at varen som leveres kan ha en annen årgang/etikett enn oppgitt - MetodeGjæret på stål, lagret 6 mnd. på en blanding av ny og gammel eik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar