
Biff oppskrift nr 154 :
Det er vanskelig å finne på noe nytt og spennende hele tiden. Det trengs heller ikke hvis du har en rett, som du synes er skikkelig god. En av mine favoritter er biff med bakt potet.
Biffen må være mør, hvis ikke blir det nedtur !
Jeg bruker pepperbiff av ytrefilet. Kjøpt på CC Mat, Hamar (dagens gratisreklame).
Biff av førsteklasse ! Mørnet og håndskåret i butikk.
Og, vet du hva, når du ser på prisen på CC-Biff eller vakuumpakket fra Gilde er det ikke stor prisforskjell. Du får hva du betaler for og slipper kjøtt med store sener, eller grå farge skjult under en stor etikett, det har jeg dessverre opplevd mange ganger.
Jeg steker indrefileten i en AirFryer. Biff stekt i AirFryer, blir perfekt stekt !
Airfryer er en luftfrityrkoker. Airfryer fungerer, som en frityrkoker, men den 'friteter' med varmluft i stedet for olje. Du kan selvsagt steke biffen i stekepanne hvis du ikke har AirFryer.
Airfryer er en luftfrityrkoker. Airfryer fungerer, som en frityrkoker, men den 'friteter' med varmluft i stedet for olje. Du kan selvsagt steke biffen i stekepanne hvis du ikke har AirFryer.
Det er ikke vanskelig og ikke så veldig skummelt.
Sett den varme stekepannen med pepper på et underlag, som tåler varme, ikke under taklamper og det viktigste : langt unna kjøkkenviften.
Pepperbiff, bakt potet-form og en nydelig, kremet, flambert peppersaus, stekte tomater & asparges 🌿
God middag ♫♪
Peppersaus med cognacDu trenger til 4 porsjoner:
- 4 stk mør biff, gjerne pepperbiff av ytrefilet
- Stekeolje eller smør
- Salt
- Pepper
- Bakt potet-form *
- Store tomater
- Asparges
- Peppersaus med cognac *
Bakt potet-form
- 1 kg små poteter
- Olje
- Salt
- 50 g kryddersmør
- 50 g hvitløksmør
- Mais
- Revet ost
Sånn gjør du:
- Sett ovnen på 220°C.
- Legg potetene med skallet på, i en ildfast form med olje og salt.
- Stek i 30 minutter, eller til de er gylne og myke.
- Ta formen ut av stekeovn og mos potetene grovt med en gaffel.
- Tilsett i kryddersmør og hvitløkssmør. Bland smøret inn sammen med potetene.
- Dryss over noen skjeer mais og revet ost-
- Stek potetene videre i ca. 15 minutter til osten er smeltet.
Steking av biff i AirFryer eller stekepanne :
La kjøttet ligge i romtemperatur i 30-60 minutter før tilberedning. Kjøttet bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet så du vil ikke oppleve at den er kald i midten, selv om biffen er medium stekt.
- AirFryer
- Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet og det er store forskjeller på de forskjellige typene av airfryere, så dette er ikke fasiten altså ! Pensle biffen med olje på begge sider og krydre kjøttet med salt og pepper.
- Forvarm airfryer i 5 minutter på 200°C.
- Legg kjøttet i kurven og stek det på 180°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5-7 minutter på andre siden. Ikke legg i for mye kjøtt, det må være litt luft imellom biffene.
- La biffen hvile 5-10 minutter før servering.
- Stekepanne
- Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med salt og pepper.
- Stek kjøttet i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt.
- La biffen hvile i 5-10 minutter før du deler den i skiver.
- 1,5 ss hel pepper
- 5-7 cl dl cognac
- 3 dl kremfløte
- Salt
- 2 ts Mrs Chengs soppsoya *
- 2 ss smør
Sånn gjør du:
- Knus pepperkornene grovt i en morter.
- Ha pepperkornene i en tørr stekepanne og 'stek' pepperet til det begynner å dampe.
- Ta stekepannen bort fra platen. Ikke flamber under kjøkkenviften !
- Tilsett cognac og sett fyr på den med en lang fyrstikk eller gasslighter.
- La det brenne ut.
- Tilsett fløte, sett stekepannen tilbake på platen og la det koke inn til sausen tykner.
- Smak til med litt soppsoya, for smak og farge, salt og eventuelt mer cognac.
- Nå kan du gjerne helle sausen over i en liten kjele og sette den til side.
- Rett før servering varmer du opp sausen og rører inn smøret.
* Hvis du ikke har, mitt hemmelige våpen' Mrs Chengs soppsoya kan du bruke Ketjap Manis, en søt, tykke soyasaus eller i verste fall sukkerkulør.
Tomat & Asparges
- Del tomatene i to og stek dem i godt smør på begge sider i en stekepanne.
- Tilsett asparges de siste 3 minuttene.
- Krydre med salt og pepper.
![]() |
Pepperbiff med bakt potet-form og flambert peppersaus ! |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar